Programma

Bekijk hier het programma.

 

Open programma

Tip hier de redactie

Informatie

In navolging van de nationale e-healthweek vondt op vrijdag 22 juni in het World Forum The Hague het grootste kennis- en innovatie-evenement voor zorgprofessionals in Nederland plaats: De ICT&health World Conference. Onder leiding van dagvoorzitter Lea Bouwmeester kwamen zorginstellingen en -professionals van over de hele wereld bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen. Het volledige programma telde ruim 32 sessies met verschillende nationale en internationale sprekers, waaronder de Amerikaanse verpleegkundig econoom en voorvechter van de EntrepreNurse-beweging Shawna Butler. Ook was er veel aandacht voor MedMij, dat medische gegevens makkelijker inzichtelijk maakt voor patiënten.

Internationale Zorginnovatie HUB 

Bestaat het ziekenhuis in 2030 nog wel? Wat betekent e-health voor de toekomst van onze zorg? Wat zijn de best practices op het gebied van zorgtechnologie en hoe kunnen deze voorbeelden in de praktijk worden gebracht? Allemaal vragen die tijdens de ICT&health World Conference werden belicht. Hoewel Nederland wereldwijd vooroploopt in de zorginnovatie, blijkt opschalen in de zorgsector wereldwijd een uitdaging. Daarom werden zorginstellingen, -professionals, -ontwikkelaars, kennis- en onderzoeksinstituten en overheden op 22 juni bij elkaar gebracht om elkaar te inspireren en kennis en kunde over te dragen.

Exclusieve keynotes en baanbrekende lanceringen

Het dagprogramma was uiteenlopend. Zo sloeg de Amerikaanse verpleegkundig econoom Shawna Butler in een bevlogen keynote een brug tussen de klinische praktijk, digitale innovatie en patiëntervaring. Leonard Witkamp, professor van het Academic Medical Center (AMC), ging in op de toekomst van de zorg, die meer gebaseerd is op preventie dan genezen.

Ook waren er diverse presentaties. Onder andere over MedMij die ervoor zorgt dat iedereen die dat wil kan beschikken over zijn gezondheidsgegevens in een eigen persoonlijke gezondheidsomgeving. Er wordt achter de schermen al jaren hard gewerkt om dit mogelijk te maken en naar verwachting zullen dit jaar nog de eerste patiënten hun medische gegevens op kunnen halen in hun eigen, zelfgekozen PGO.  Samen met MedMij waren ook een reeks aan ontwikkelaars van persoonlijke gezondheidsomgevingen aanwezig om te laten zien hoe hun PGO’s werken. Terwijl een reeks aan baanbekende leveranciers en ontwikkelaars hun innovatieve en bewezen oplossingen voor problemen in de zorgsector toonde.

Den Haag gaststad en partner

De ICT&health World Conference was de kick-off waarmee we Nederland als het mondiale centrum van zorgtechnologie en innovatie hebben positioneert. Voor de organisatie van de World Conference is ICT&health een partnership met gemeente Den Haag aangegaan. De gedeelde ambitie, de faciliteiten en de internationale uitstraling van Den Haag als stad van Vrede, Recht en Veiligheid was de perfecte locatie voor de conferentie”.

Voor wie?

De conferentie werd wederom ingericht en bezocht door overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorgprofessionals, patiënten, innovatieleiders, universiteiten, startups, scale-ups en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en het sociale ondernemerschap.

2019 en beyond

2018 was de kick-off. Vanaf 2019 beslaat de ICT&health World Conference 3 dagen en wel op 25, 26 en 27 juni en is vanaf dan volledig Engelstalig. Vanaf 2020 is de World Conference een volle werkweek inclusief werkbezoeken van buitenlandse partijen aan diverse Nederlandse toonaangevende organisaties.

Voor meer informatie over de ICT&health congressen of de mogelijkheden om deel te nemen kunt u opvragen via: [email protected]

 

Wil je ook deelnemen?

Aanmelden

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen