Programma

Innovation Partners

Dirkzwager

Gezondheidszorg

Dirkzwager is lid van de ICT&health Innovation Partner Group omdat de Nederlandse gezondheidszorg binnen Dirkzwager onze bijzondere aandacht heeft. Daaronder valt een breed scala aan opdrachtgevers, zoals (universitaire) ziekenhuizen, individuele medisch specialisten, landelijke brancheorganisaties, jeugdhulpverlening, kinderopvang, verpleeg- en thuiszorginstellingen naast nog vele andere zorginstellingen.

De sectie Gezondheidszorg heeft door de jaren heen een grote landelijke reputatie opgebouwd. Naast het specifieke gezondheidsrecht hebben wij ons toegelegd op diverse subspecialismen, waardoor we van alle details en elke ontwikkeling op de hoogte zijn. We staan u graag bij in uw beslissingen over fusies, samenwerkingsverbanden en governance vraagstukken. Daarnaast zijn wij goed ingevoerd in medische aansprakelijkheidskwesties. We houden ons ook veelvuldig bezig met het algemeen contractenrecht en procesrecht in de zorgsector. Een geschil met een andere zorginstelling of binnen uw maatschap? We staan voor u klaar om uw belangen te behartigen.

IE- en IT-recht

Intellectueel Eigendom en IT-recht (IE/IT) zijn rechtsgebieden waarmee de zorgsector steeds vaker te maken krijgt. Onze IE/IT advocaten zijn  specialisten op dit gebied en volgen elke ontwikkeling in deze sector op de voet. Op het terrein van IE-rechten kunnen wij u bijstaan in zaken over merknamen, licentieovereenkomsten en geheimhoudingsverklaringen. Op IT-gebied adviseren wij u bij het opstellen en toetsen van IT-contracten, zoals leverings-  of implementatiecontracten van hardware en software. Tevens begeleiden wij ook uw IT-geschillen, bijvoorbeeld bij een mislukt automatiseringsprojecten of het software die niet functioneert. Ook met al uw andere IE/IT vragen kunt u bij ons terecht.

Contact informatie

Van Schaeck Mathonsingel 4
6512 AN Nijmegen

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen