Search
Close this search box.
Search

Sensiks stimuleert zintuigen met SENSORY REALITY POD

Op het Innovatieplein van de ICT&health Experience op 26 januari is ook Sensiks te vinden. De Nederlandse Sensiks brengt de SENSORY REALITY POD met zich mee. Een interactieve belevingscabine, waarin alle zintuigen geprikkeld kunnen worden.

Het twaalfkoppige team van Sensiks spendeerde 38 maanden aan ontwikkelen, testen, aanpassen en leren, voordat eind 2016 het uiteindelijke model een feit was. De SENSORY REALITY POD (SRP) synchroniseert audiovisuele belevingen met geur, temperatuur, luchtstroom, trilling, smaak- en lichtfrequenties. Het simultaan prikkelen van de zintuigen daagt het brein uit en creëert een beleving. Op dit moment voert het team samen met REshape van het Radboudumc diverse onderzoeken uit.

Op 26 januari a.s. kunnen bezoekers van het ICT&health Experience congres voor de zorg live kennis maken met de SENSORY REALITY POD en de mogelijkheden van dit stukje doordachte innovatie zelf gaan ervaren.

Alle zintuigen prikkelen

Een Virtual Reality bril transporteert de drager naar een andere plek. Een geurvernevelaar, surround sound audio en klimaatcontrole richten zich respectievelijk op het ruiken, horen en voelen. Een luchtstroom, ter imitatie van de nodige wind, maakt de ervaring af. De cabine maakt gebruik van biometrische sensoren en is middels Hearth Rate Variabality, huidgeleiding en ademhaling verbonden met de gebruiker. Dit geeft de gebruiker de kans de omgevingen te veranderen, door middel van concentratie- en ademhalingsoefeningen.

Stressverlichting door beleving

Het idee voor het product had meerdere aanleidingen. Een persoonlijke moeilijke periode voor de oprichter was de voorzet. Op grotere schaal wilt het team echter mensen verlichten van een stressgevoel. Mensen jakkeren in de huidige maatschappij door het leven, met volle agenda’s, non-stop notificaties en visuele prikkels op de hoek van elke straat. Mensen nemen echter weinig tijd voor rust. Met de SRP wilt Sensiks dezelfde fysiologische-, hormonale- en psychologische triggers activeren als de originele beleving. En dit zonder af te moeten reizen naar een andere plek.

###Sensiks###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?