Accenture investeert half miljoen in Delftse RoboValley

14 juli 2016
Nieuws
Robotica wordt onder andere steeds meer ingezet in de gezondheidzorg, zoals bij het ondersteunen van kinderen met diabetes en bij ouderen die langer op zichzelf willen wonen. Een praktijkvoorbeeld vanuit RoboValley is het project ROSE van bedrijf Heemskerk Innovative Technology. Rose is een op afstand bestuurbare robot waarmee een zorginstelling op afstand bijvoorbeeld een flesje water kan aangeven of iets van de grond kan oprapen. Via een display op de robot kan de bewoner van de zorginstelling contact houden met de bestuurder van het apparaat.

Accenture zal onder meer samen met RoboValley internationaal onderzoek uitvoeren naar robotica. Hieronder valt het ontwikkelen van proof of concepts, business- en gebruikerscases. RoboValley zal ook meedraaien in het steeds belangrijkere onderzoek naar kunstmatige intelligentie van Accenture. Daarbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de beste methodes om robotica ingevoerd te krijgen in het bedrijfsleven. Verder worden er gezamenlijke innovatieworkshops gegeven voor mogelijke afnemers om hen te tonen op welke wijze robotica er voor kunnen zorgen dat hun personeel beter ondersteund wordt en er nieuwe businesskansen komen.

"De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan steeds sneller," meent Frank Rennings, managing director & technology van Accenture Nederland. "Organisaties erkennen het belang ervan in het mogelijk maken van de vierde industriële revolutie. In toenemende mate wordt van robotica gebruik gemaakt om bedrijfsvoering efficiënter te maken en om de klantenservice te verbeteren. Wij geloven sterk in het concept van RoboValley, met R&D, ondernemers en starters op één plek. Onze samenwerking zal de snelheid van innovatie verbeteren en er voor zorgen datnieuwe toepassingen sneller op de markt komen.”

Arthur de Crook, Business Development Manager bij RoboValley verwacht dat de in RoboValley deelnemende bedrijven via het internationale netwerk van Accenture directe toegang tot een groot aantal bedrijven die geconfronteerd worden met robotisering kwesties. “De samenwerking stelt ons ook in staat om onze zichtbaarheid te vergroten als internationaal kenniscentrum."

In RoboValley zijn zowel al langer gevestigde ondernemingen op het gebied van robotica als 30 startups actief. In totaal zijn er 170 onderzoekers actief in diverse disciplines, die samenwerken met andere experts, ondernemers en besluitmakers. Accenture is als adviesbureau actief in ruim 40 sectoren wereldwijd.