Het totaal voor de eerste negen maanden van 2019 staat nu op 720.000. Om dit mogelijk te maken, sluiten de instellingen een convenant met de zorgverleners en apothekers uit de regio. Hierin staan onder meer afspraken over het elektronisch versturen van recepten.
VIPP stimuleert standaardisatie
Het digitaal en gestandaardiseerd als recept aanleveren van de medicatievoorschriften, is één van de onderdelen van module B2 van het VIPP programma. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van de medicatiestandaard 6.12 of hoger. De VIPP norm voor het digitaal versturen van recepten is dertig procent. In module B2 wordt ook gewerkt aan het vastleggen van de medicatieafspraak conform de nieuwe standaard medicatieproces 9.0.
Minder kans op fouten
Bij instellingen die module B2 hebben behaald, kunnen recepten met één druk op knop worden verstuurd naar de apotheek. Die kan de medicatie daardoor klaarmaken nog voordat de patiënt langskomt. Deze hoeft hierdoor niet meer te wachten aan de balie tot het recept klaar is. En bovendien is de kans op medicatiefouten kleiner, omdat recepten niet meer worden overgetypt bij de apotheek. Inmiddels voldoen 21 ziekenhuizen en vier categorale instellingen aan deze VIPP-doelstelling. Ten tijde van de start van het VIPP-programma stond de teller nog op nul.
Deelnemers VIPP
Deelnemers aan VIPP zijn algemene ziekenhuizen, revalidatie-, dialyse-, epilepsie- en radiotherapeutische centra en categorale instellingen voor medische specialistische zorg. Het programma is gestart in januari 2017 en loopt af op 31 december 2019. In de loop van 2020 wordt bekend hoeveel deelnemers de VIPP doelen hebben gehaald.
Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.