Search
Close this search box.
Search

‘Als we alleen de technologie aandacht geven, dan missen we de boot’

Technologie moet zowel zorgmedewerkers als patiënten beter ondersteunen. Maar het ontbreekt in veel gevallen nog aan bewustwording om zo een wezenlijke verandering tot stand te brengen. Innovatieprogramma’s, stimuleringsprogramma’s, proeftuinen, pilots: er gebeurt van alles. Maar hoe krijg je deze ‘zorg 3.0’ nu echt onder de aandacht? Social media is een deel van het antwoord.

ICT&health had onlangs een interview met de Amerikaans arts en rapper Zubin Damania, aka ZDoggMD. Zubin bereikt op Facebook meer dan een half miljoen mensen met zijn vlogs, video’s en muziek. In zijn optredens houd hij een pleidooi voor healthcare 3.0, een zorgmodel waarin de patiënt actief betrokken is en waarin technologie ondersteunend is voor het contact tussen ziekenhuis en zorgmedewerker en arts en patiënt.

In het exclusieve interview met ICT&health vertelt hij openhartig over zijn beweegredenen om op deze innovatieve manier aandacht te vragen voor health 3.0. Deze nieuwe zorg bestaat overigens volgens hem niet alleen uit technologie. Integendeel: ‘Als we alleen de technologie aandacht geven, dan missen we de boot’, aldus Damania.

Burn-out

Damania ijvert voor een gezondheidszorg waarin zowel de medewerker als de patiënt meegenomen wordt. Hij spreekt uit ervaring. ZDogg Damania MD was jarenlang als arts verbonden aan de Stanford Universiteit. Hij was zo betrokken bij zijn vak, dat hij zijn eigen gezondheid vergat, totdat hij in een heftige burn-out terecht kwam.

Deze ervaring leidde ertoe, dat hij de bühne opzocht. En inmiddels kennen zijn social media kanalen duizenden volgers.

Faillissement

Zubin Damania vertelt ook over zijn ervaringen als oprichter TurnTable Health. De eerste vestiging van deze innovatieve zorginstelling, is inmiddels alweer gesloten.   ‘It is very hard when you build a clinic in what is effectively a demilitarized zone. The second thing was finding partnerships of people who are willing to pay.’

Lees het volledige exclusive interview met Zubin Damania (aka ZDoggMD) op de internationale website van ICT&health.

 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?