Amazon koopt start-up Health Navigator

28 oktober 2019
Amazon headquarters located in Silicon Valley
Nieuws

Health Navigator is opgericht in 2013 en levert diensten die patiënten wegwijs moeten maken in hun zorgtraject. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld samen met Microsoft voor het checken van symptomen en diagnose op afstand. Op basis hiervan worden patiënten geadviseerd om of thuis te blijven of een arts te bezoeken.

Tot de klanten van Health Navigator behoren vooral veel bedrijven die actief zijn op het gebied van telemedicine. Het bedrijf telt volgens LinkedIn zo’n twaalf medewerkers.

Amazon meldt aan CNBC dat Health Navigator onderdeel zal gaan uitmaken van Amazon Care, de gezondheidsdienst van Amazon voor zijn medewerkers. Amazon riep de dienst in het leven om medewerkers virtuele zorg via een videoverbinding te kunnen bieden. Ook kunnen zij via Amazon Care een arts aan huis laten komen.

Amazon dieper in zorgmarkt

Vorig jaar zomer kocht Amazon voor ruim 700 miljoen dollar de Amerikaanse onlineapotheek PillPack. PillPack levert voorgeselecteerd ‘bundels’ medicijnen voor patiënten die verschillende medicatie moeten slikken. 

Van Amazon is bekend dat het bedrijf in interesse heeft in de zorgmarkt, de farmaceutische industrie in het bijzonder. Amazon bezit echter geen licenties voor het verkopen en distribueren van medicijnen terwijl PillPack licenties heeft in 50 Amerikaanse staten.

In april 2018 schreven Amerikaanse media dat Amazon Business, dat bulkgoederen aan het zakelijk segment levert, plannen om farmaceutische producten te gaan leveren, op de plank had gelegd. In plaats daarvan zou Amazon zich willen toeleggen op de verkoop van minder gevoelige medische producten aan ziekenhuizen en kleinere klinieken.