Search
Close this search box.
Search

Amerikaanse StartUp Health krijgt miljoenen voor verbetering digitale zorg Europa

De Amerikaanse digital health community StartUp Health heeft een investering van 16 miljoen euro ontvangen om de digitale zorg in Europa naar een hoger niveau te tillen. Het geld is afkomstig van het Chinese Ping An Global Voyager Fund. StartUp Health zal het verse kapitaal inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Het Ping An Global Voyager Fund is nog relatief jong. Het fonds komt uit de koker van de Chinese Ping An Insurance Group, qua marktwaarde de grootste verzekeraar van het land. De groep lanceerde in mei vorig jaar twee overzeese fondsen – healthcare technology en finance – om meer armslag in het buitenland te krijgen. Het fonds heeft een waarde van één miljard dollar en wordt vanuit Hong Kong gemanaged door Citigroup-vetereaan Jonathan Larsen, die bij het fonds werkzaam is als Innovation Officer.

Ping An investeerde de voorbije jaren regelmatig in healthtech, maar dan voornamelijk in China. Eén van de meest noemenswaardige start-ups die wordt gesteund door Ping An is het populaire medisch platform Ping An Good Doctor haalde vorig jaar nog een half miljard dollar op waardoor zijn marktwaarde steeg naar 3 miljard dollar. Naar verluidt trekt Ping An Good Doctor dit jaar naar de beurs.

Moonshots

StartUp Health ondersteunt op zijn beurt start-ups die zich bezighouden met digital health en biedt onder meer coaching en adviezen. De organisatie beschikt over het grootste portfolio aan digital health start-ups, zo’n 200 verspreid over 19 landen, en kan bogen op een netwerk van circa 30.000 investeerders, klanten en partners. Oprichter en CEO van StartUp Health is Steven Krein, die aan het hoofd stond van enkele technologiebedrijven waaronder OrganizedWisdom, Promotions.com en Webstakes.

Momenteel werkt StartUp Health, opgericht in 2011, aan tien initiatieven, genaamd Moonshots, variërend van kankeronderzoek tot toegang tot zorg. De bedoeling is dat alle Moonshots in de komende 25 jaar zullen worden gerealiseerd.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?