Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Amerikaanse StartUp Health krijgt miljoenen voor verbetering digitale zorg Europa

De Amerikaanse digital health community StartUp Health heeft een investering van 16 miljoen euro ontvangen om de digitale zorg in Europa naar een hoger niveau te tillen. Het geld is afkomstig van het Chinese Ping An Global Voyager Fund. StartUp Health zal het verse kapitaal inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het Ping An Global Voyager Fund is nog relatief jong. Het fonds komt uit de koker van de Chinese Ping An Insurance Group, qua marktwaarde de grootste verzekeraar van het land. De groep lanceerde in mei vorig jaar twee overzeese fondsen – healthcare technology en finance – om meer armslag in het buitenland te krijgen. Het fonds heeft een waarde van één miljard dollar en wordt vanuit Hong Kong gemanaged door Citigroup-vetereaan Jonathan Larsen, die bij het fonds werkzaam is als Innovation Officer.

Ping An investeerde de voorbije jaren regelmatig in healthtech, maar dan voornamelijk in China. Eén van de meest noemenswaardige start-ups die wordt gesteund door Ping An is het populaire medisch platform Ping An Good Doctor haalde vorig jaar nog een half miljard dollar op waardoor zijn marktwaarde steeg naar 3 miljard dollar. Naar verluidt trekt Ping An Good Doctor dit jaar naar de beurs.

Moonshots

StartUp Health ondersteunt op zijn beurt start-ups die zich bezighouden met digital health en biedt onder meer coaching en adviezen. De organisatie beschikt over het grootste portfolio aan digital health start-ups, zo’n 200 verspreid over 19 landen, en kan bogen op een netwerk van circa 30.000 investeerders, klanten en partners. Oprichter en CEO van StartUp Health is Steven Krein, die aan het hoofd stond van enkele technologiebedrijven waaronder OrganizedWisdom, Promotions.com en Webstakes.

Momenteel werkt StartUp Health, opgericht in 2011, aan tien initiatieven, genaamd Moonshots, variërend van kankeronderzoek tot toegang tot zorg. De bedoeling is dat alle Moonshots in de komende 25 jaar zullen worden gerealiseerd.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen