Search
Close this search box.
Search

ANWB, Menzis willen health-oplossingen via startups

De ANWB en zorgverzekeraar Menzis hebben samen het initiatief Get Moving gelanceerd. Daarmee willen zij startups ondersteunen die innovatieve oplossingen bieden om leden en klanten te helpen om zo actief mogelijk te leven en gezond en veilig onderweg te zijn. Een technologische component voor de oplossing is mogelijk maar geen vereiste, zo stellen de twee organisaties. Zij werken in het initiatief samen met startup incubator UtrechtInc.

Er wordt gevraagd naar startups die innovatieve producten of diensten bieden voor meer lichamelijke beweging, gezonde voeding en sociale participatie. Zoals een triathlon naar kantoor, of een bootcamp met buren. Via zo’n toepassing moet het dan ook mogelijk zijn om bij problemen – zoals het verliezen van een fietssleutel, een onveilig gevoel, of een acute zorgbehoefte – de ANWB of Menzis om hulp te vragen.

In een persbericht schrijven de twee organisaties: ‘ Je hebt een krachtige innovatieve oplossing om mensen in beweging te krijgen (en houden) en/of onderweg te ondersteunen. In de voorbereiding, of tijdens de activiteit zelf. Met of zonder technologische component (zoals big data, internet of things, location based services, quantified self).’ Het gaat hierbij om oplossingen die al klaar zijn of waarvan al een prototype beschikbaar is dat binnen enkele maanden op de markt gebracht kan worden.

Tot 22 september is aanmelden mogelijk. Een selectie van alle aanmeldingen (maximaal 15) pitcht op dinsdag 11 oktober 2016 voor de CEO’s van beide bedrijven. Zij maken dan kans op een vervolglunch met de directie, een investering en/of (pilot)opdracht bij de leden en klanten van de ANWB en/of Menzis. De selectieochtend en finale zullen plaatsvinden bij UtrechtInc, dat onder meer een extra pitchtraining zal geven.

###ANWB-Utrecht###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?