Search
Close this search box.
Search

Apple: Iedere patiënt een iPad voor meer inzicht en regie behandeling

Apple onderstreept zijn focus op gezondheid met bekende initiatieven zoals ResearchKit, healthKit en CareKit gestart. Veel artsen maken ook al gebruik van iPads, onder meer om medische handboeken of patiëntendossiers te kunnen raadplegen tijdens hun rondes door het ziekenhuis. Apple wil nu nog een stap verder gaan: elke patiënt moet een iPad krijgen. Daarmee moeten ze meer inzicht in en regie over hun behandeling krijgen.

Apple denkt vooralsnog aan het beschikbaar stellen van medische dossiers. Er waren al eerder berichten dat Apple de medische patiëntendossiers op iPhones toegankelijk wil maken. Daarnaast zouden er iPads naast het ziekenhuisbed moeten hangen, zodat patiënten op elk moment hun medische status kunnen raadplegen, inclusief notities van de arts. Nu is er nog vooral sprake van papier, whiteboards en gefragmenteerde of dubbele informatie. Als er te weinig schrijfruimte is resulteert dat bovendien in onduidelijke informatie.

iPads voor patiënten

Het Cedars-Sinai-ziekenhuis in Los Angeles is al begonnen met hun iPads-voor-patiënten-project. Het ziekenhuis heeft de app CS-Link laten ontwikkelen. Daarmee kunnen patiënten hun medische informatie opvragen. Er is ook directe toegang tot data over vitale lichaamsfuncties, voorlichtingstools en contact met het zorgteam.

Cedars gebruikt onder meer 50 iPads op de afdeling hartfalen, waar patiënten vaak langere tijd liggen. Ook worden de iPads gebruikt om te zorgen dat moeders via FaceTime hun pasgeboren baby kunnen zien, als ze op de intensive care liggen omdat ze ziek of te vroeg geboren zijn. Het verplegend personeel noemt het BabyTime, al gebruiken ze er de standaard FaceTime-app voor.  Andere ziekenhuizen in de VS die meedoen, zijn Jacobs Medical Center in San Diego en MetroSouth Medical Center in Chicago.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?