Apple Watch Series 3 werkt slecht in ziekenhuisomgeving

4 januari 2018
apple-watch-hartrate
eHealth
Nieuws
De gebruikershandleiding van de Apple Watch geeft weliswaar aan dat het apparaat last kan krijgen van interferentie als gevolg van medische apparatuur, maar over oudere modellen zijn nooit problemen gemeld. In het geval van de Apple Watch Series 3 blijkt dat er echter al een aantal gecrasht zijn op intensive-care afdelingen. Dat blijkt uit een reeks klachten van gebruikers die te maken kregen met een automatische herstart tijdens een bezoek aan of werken op een IC. Het maakt daarbij niet uit of het een versie met of zonder simkaart is.

Handmatig resetten nodig

Er wordt onder meer melding gemaakt van regelmatige, willekeurige herstarten gedurende een werkdag op de IC. Sommige gebruikers moeten zelfs hun Apple Watch handmatig resetten omdat het device ook thuis nog op willekeurige momenten blijft herstarten. Hoewel Apple meldt dat een pacemaker, defibrillator of elk ander medisch device interferentie kan veroorzaken, wordt nergens aangegeven dat willekeurig herstarten een probleem kan zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd op vragen voor meer informatie. Het is dan ook nog niet duidelijk waarom alleen de Series 3 door het probleem getroffen zijn, of dat er mogelijk een software-update komt die het herstarten kan verhelpen.