Search
Close this search box.
Search

Architectuurboard Zorg benoemt Marjolein ten Kroode tot voorzitter

De Architectuurboard Zorg heeft Marjolein ten Kroode benoemd tot voorzitter. Ten Kroode is momenteel procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie (OM). De Architectuurboard Zorg ondersteunt en adviseert leden van het Informatieberaad door complexe informatie- en ICT-vragen te beantwoorden en besluitvorming te bevorderen.

Ten Kroode heeft brede bestuurlijke ervaring in zowel de zorg als in het sociale domein. Tot voor kort was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ Rivierduinen. Vanuit die positie was zij ook lid van het Informatieberaad Zorg. Daarvoor was zij vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Sinds juni 2018 werkt zij als procureur-generaal bij het OM, met als aandachtsgebied bedrijfsvoering.

Informatieberaad Zorg

De Architectuurboard Zorg maakt onderdeel uit van het Informatieberaad Zorg is een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers uit het zorgveld en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Gezamenlijk werken de leden van het Informatieberaad aan een duurzaam informatiestelsel in de zorg.

In het Informatieberaad werken overheid en zorgpartijen samen aan een basis waarin zorggegevens veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?