Search
Close this search box.
Search

Audi investeert in technologische gezondheidsinnovaties

Gezonder worden tijdens het rijden, dat is waar het Duitse Audi AG druk aan werkt met “automotive health”. Als één van de oprichters van Berlin’s Flying Health Incubator helpen zij startups om digitale innovaties te creëren in de gezondheidszorg.
Audi is een bedrijf dat investeerd in technologische innovaties en werkt op dit moment aan de Audi Fit Driver. Een systeem dat draagbare technologie zoals smartwatches koppeld aan sensoren van de auto. Met het motto “My Audi cares for me” moet de Audi Fit Driver een vriend tijdens het rijden worden, dat de bestuurder monitort en helpt om fitter op de plek van aankomst te komen dan bij vertrek het geval was.

Stress?

Tijdens de rit houden de autosensoren de lichaamsfuncties zoals hartslag en lichaamstemperatuur van de bestuurder in de gaten met behulp van de smartwatch die de bestuurder draagt. De sensoren koppelen de gegevens van het horloge aan de rijstijl en aan de weers- en wegomstandigheden. Het systeem kan vervolgens de bestuurder laten relaxen, op zijn gemak stellen of juist extra stimuleren.

Slaperig?

Als bijvoorbeeld de chauffeur in slaap dreigt te vallen, kan de auto de airconditioning harder draaien, een stoelmassage starten, het volume van de muziek opkrikken of de binnenbelichting aanpassen. Als het systeem merkt dat het stressniveau van de bestuurder omhoog gaat, kan het een video starten met informatie over ademhalingstechnieken. In een later stadium van de ontwikkeling, is het zelfs mogelijk om de auto een noodstop te laten maken en wanneer nodig een gesprek met een hulpdienst tot stand brengen of inschakelen.

“Meer dan ooit worden gezondheid en fitheid topprioriteit in ons dagelijkse leven. Met een volledig aangesloten auto, creëren we de tijd en ruimte om te reageren op deze behoefte, terwijl we blijven rijden ", zo zegt Audi AG’s directielid Dietmar Voggenreiter. “ health is een uitstekend voorbeeld van de vele mogelijkheden die de digitale wereld opent, voor ons én de bestuurders."

""

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?