Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Belgische minister Volksgezondheid neemt maatregelen na problemen e-health platform

De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft maatregelen aangekondigd na aanhoudende problemen met het nationale e-health-platform. Er werd een nieuwe website gelanceerd met real-time status updates en worden er versneld noodprocedures uitgerold.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Vorige week kampte het Belgische nationale e-health-platform opnieuw met enkele storingen. De problemen waren zo ingrijpend dat de artsenverenigingen Domus Medica en ASGB al een brief naar minister De Block stuurden om aandacht voor de situatie te vragen. Mocht zij alsnog geen actie ondernemen, dan zouden zorgverleners massaal afhaken op het platform, zo luidde de waarschuwing.

Volgens de Block, die begrip toonde voor de frustraties onder zorgverleners, zei dat de problemen hardwarematig van aard zijn en niets van doen hebben met software of applicaties die niet goed functioneren. De politica onderstreepte dat de leveranciers actief worden betrokken bij het herstelproces en om verdere problemen met het platform te voorkomen.

Ondanks de problemen blijft De Block geloven in het ehealth-platform en de integratie van nieuwe diensten zal dan ook door blijven gaan.

Urenlang geen recepten

Afgelopen juni was er een grootschalige storing van het platform waardoor apothekers urenlang een recepten konden uitschrijven. Het ging om een landelijke storing waardoor de gegevens van digitale doktersvoorschriften niet gelezen worden. Ook andere zorgverstrekkers die gebruik van maken van diensten voor eGezondheid, zoals artsen en ziekenhuizen, hadden geen toegang.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe de zorg haar toekomst implementeert? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen en/of de relevante innovaties ervaren? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn na registratie gratis maar nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en 
meld u snel aan!

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen