Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
26 november 2016
Artikel delen

Bijna 7 procent Nederlanders koopt wel eens medicatie online

Het aantal Nederlanders dat online medicijnen aanschaft, is tussen 2012 en 2016 sterk gestegen. Dat meldt het CBS. Dit jaar ging het om bijna 7 procent van de mensen die wel eens producten of diensten online koopt (73% van alle Nederlanders).

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens het statistische bureau kocht 2,6 procent van de Nederlanders in 2012 wel eens online medicatie, bijvoorbeeld via een online apotheek. In 2016 gaat het om 6,8 procent van de Nederlanders. Dat is ruim 2,5 maal zoveel. Bij levensmiddelen was er eveneens sprake van een ruime verdubbeling in vier jaar tijd.

Medicijnen staan voor het eerst in de top 10 van online aankopen van het CBS, zij het dan wel onderaan. Kleding en sportartikelen worden nog altijd het vaakst online gekocht, door bijna 50 procent van de respondenten. De groei was hier echter veel geringer. Het CBS geeft geen toelichting over welk soort medicatie online wordt gekocht en in welke leeftijdscategorie medicatie het vaakst online gekocht wordt.

Openingsmanifestatie 2022
Wilt u op 31 januari 2022 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen