Search
Close this search box.
Search

Blockchain verbindt zich aan medical AI

BitFury Group, infrastructuurleverancier en transactieverwerker voor Bitcoin/Blockchain, heeft een samenwerkingsverband gesloten met medisch AI-bedrijf Insilico Medicine om nieuwe applicaties op basis van Blockchain te ontwikkelen.

Blockchain is een digitaal grootboek van transacties die prominente zijn als de software die de digitale valuta Bitcoin ondersteunt. De technologie wordt steeds vaker in zowel in de publieke als in de private sector wordt ontwikkeld en maakt het mogelijk om activa of transacties continu vast te leggen en te volgen.

Onlangs werd bekend dat de cryptovaluta Bitcoin de grens van 4.000 dollar was gepasseerd terwijl deze aan het begin van dit jaar nog op zo’n 1.000 dollar stond. De Blockchain is oorspronkelijk de datastructuur achter het Bitcoin-netwerk.

Koppeling AI- en blokchain-technologie

Binnen de samenwerking tussen BitFury Group en Insilico Medicine zal worden gekeken naar de mogelijkheden om blockhain en AI te koppelen waardoor gezondheidsdata actief kan worden gedeeld, gemanaged, gevonden en gevalideerd kan worden. De bedrijven benadrukken dat de samenwerking zich nog in de beginfase bevindt en er werden geen mededelingen gedaan over concrete projecten.

AI wordt steeds vaker ingezet binnen digital health vanwege de mogelijkheid om op basis van grote hoeveelheden data voorspellingen te kunnen doen over bijvoorbeeld het ziekteverloop of AI wordt ingezet om operaties efficiënter en veiliger te kunnen uitvoeren. Echter, AI heeft nog niet zijn volledige potentieel bereikt binnen de healthcare-sector, onderstreepte Bitfury founder en CEO Valery Vavilov.

AI groeit hard in healthcare

Healthcare AI groeit hard, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Frost & Sullivan. Volgens de consultancyfirma laat healthcare AI een gemiddelde jaarlijkse groei van zo’n 40 procent zien en zal de omzet uit deze markt naar verwachting stijgen van 811 miljoen dollar in 2015 naar 6,7 miljard dollar in 2021.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
Volg jij ons al?