Search
Close this search box.
Search

Bloedafname bij Bernhoven na digitale afspraak

Patiënten die na 13 juli in het Bernhoven ziekenhuis bloed komen prikken zullen vooraf digitaal een afspraak moeten inplannen. Op die manier wil het Bernhoven de lange wachttijden die met name in de ochtenduren op de prikpost locaties in Uden en Oss ontstaan zijn, verkorten. Het maken van een digitale afspraak gaat ook gelden voor het ophalen van materialen zoals urinecontainers.

De grote toeloop op de afdeling voor bloedafname zorgt voor lange wachttijden en daardoor soms ook tot ergernis. Door mensen eerst een digitale afspraak te laten maken kan de toestroom op de prikposten beter gereguleerd worden, met kortere wachttijden.

Digitale afspraak maken

Voor het maken van een digitale afspraak is op de website van Bernhoven vanaf 1 juli een speciale knop ‘afspraak bloedafname’ geplaatst. Op de pagina die daaraan gekoppeld is kan vervolgens de keuze gemaakt worden tussen het maken van een afspraak voor bloedprikken of het ophalen van materialen.

Daarna kiest de patiënt een van de negen locaties waar hij of zij bloed wil prikken. Vervolgens verschijnen een aantal dagen en tijdstippen die nog beschikbaar zijn voor het inplannen van een afspraak. Tot slot moeten nog enkele persoonsgegevens ingevuld worden, zoals als naam, telefoonnummer en e-mailadres. Na het klikken op de knop ‘bevestigen’ is de afspraak gemaakt en zal de patiënt via de e-mail een bevestiging ontvangen.

Zoals gemeld geldt het maken van een digitale afspraak vanaf 13 juli ook voor het ophalen van materialen, bijvoorbeeld om thuis urine te verzamelen. Het is belangrijk om te weten dat voor het inleveren van die materialen ook na 13 juli geen afspraak vooraf gemaakt hoeft te worden. Daarvoor kunnen patiënten ook dan nog gewoon even binnenlopen.

Overgangsperiode

Omdat het voor sommige mensen even wennen zal zijn dat ‘gewoon even binnenlopen’ om bloed te prikken, geldt de komende tijd als een soort overgangsperiode. Patiënten die na 13 juli zonder digitale afspraak naar een van de prikposten zullen gewoon geholpen worden. Zij moeten echter wel rekening houden met een langere wachttijd.

Voor patiënten die moeite hebben met het maken van een digitale afspraak heeft Bernhoven een telefonisch hulpteam ingericht. Wanneer deze patiënten bellen naar 0413 – 40 19 08, dan kan een medewerker hem of haar helpen bij het maken van een afspraak.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?