Search
Close this search box.
Search

Britse NHS keurt anti-migraine band Cefaly goed

De Britse gezondheidsdienst NHS heeft groen licht gegeven voor de verkoop van een hoofdband die kan helpen migraine te bestrijden. Het gaat om de Cefaly, een apparaat dat is voorzien van elektroden die links en rechts van het hoofd twee zenuwen op het voorhoofd stimuleren.

Volgens de NHS lijden er in het Verenigd Koninkrijk circa acht miljoen Britten aan migraine waarvan driekwart vrouw. Hoewel er genoeg medicijnen beschikbaar zijn om een aanval in hevigheid te verminderen, werken deze niet bij iedereen. Tot dusver is er geen medicijn ontwikkeld die aanvallen kan voorkomen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van de Cefaly nauwelijks bijwerkingen heeft en zelfs kan worden gebruikt tijdens zwangerschap.

‘Veilige, effectieve methode’

Wetenschappelijk onderzoek toonde in 2013 al aan dat Cefaly een veilige en effectieve methode is voor de preventie van migraine. De studie werd uitgevoerd in het kader van het Europese project Euroheadpain, dat onder leiding staat van professor Michel Ferrari van het Leids Universitair Medisch Centrum. Er namen 28 personen deel: 14 mét en 14 zonder migraine.

Alle personen ondergingen bij aanvang een onderzoek met een PET-scan. Deze toonde in de migraine-groep een verminderde hersenactiviteit in het zogenaamde fronto-temporale gebied ten opzichte van de groep zonder migraine. De groep met migraine onderging vervolgens gedurende 3 maanden een dagelijkse behandeling met de neurostimulator, waarna wederom een scan werd gemaakt. Hieruit bleek dat de hersenactiviteit in het eerder genoemde gebied normaal was.

Bekijk hier de video:

###Sefaly###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
um_mumc
Soms moet je eerst even uitzoomen om echte stappen te zetten
domotica-ouderen_Midjourney kopie
Cybercrimineel focust zich vaker op zorgleverancier
Volg jij ons al?