Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
10 augustus 2018
Artikel delen

Cardiogram meldt integratie met wearables Garmin

Bezitters van een wearable van Garmin kunnen nu nog meer inzicht krijgen in de gezondheid van hun hart dankzij een samenwerking met hart-app Cardiogram. Via de Garmin Health API heeft Cardiogram nu toegang tot de data die de wearables van Garmin genereren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Cardiogram krijgt steeds meer erkenning voor de manier waarop de dienst gebruikers in staat stelt meer en dieper inzicht te krijgen in het functioneren van het hart. De app won snel aan populariteit vanwege de integratie met Apple Watch een jaar geleden en sindsdien doorliep Cardiogram diverse medische validatieprocessen.

Onlangs publiceerde Cardiogram een studie waaruit bleek dat wearables voorzien van zijn Deap Heart-technologie ook diabetes en mentale aandoeningen kan detecteren. Zo kan de software bijvoorbeeld ook hypertensie en slaapapneu opsporen, zo bleek uit onderzoek in samenwerking met UC San Fransisco. Cardiogram wijst hierbij op de samenwerking tussen optische hartsensoren en neurale netwerken waardoor meerdere aandoeningen kunnen worden opgespoord.

Gebruikers van een Garmin-wearable kunnen via de nieuwe integratie nu zaken inzien als hartritme, het aantal gelopen stappen en het slaapritme. Deze data kan automatische worden gesynchroniseerd met de Garmin Connect app.

Groei in health wearables

Voor Garmin is de samenwerking met Cardiogram een opsteker. Het bedrijf laat al kwartalen op rij solide cijfers zien en het bedrijf plukt de vruchten van de toenemende vraag naar health- en activity-wearables. Volgens marktonderzoekers IDC kan Garmin hierdoor 2018 succesvol afsluiten. IDC verwacht dat er dit jaar een kleine 125 miljoen wearables wereldwijd worden verscheept, bijna 10 procent meer dan in 2017. De groei komt voornamelijk op rekening van health wearables.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen