Search
Close this search box.
Search

Catharina ziekenhuis sluit alliantie met Medtronic

Het Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis en Medtronic, leverancier van medische technologie, maken vandaag bekend samen te gaan werken om de toegang tot medische innovaties en de logistiek rond de hartzorg te verbeteren.

Mede door deze samenwerking kan het Catharina Hart- en vaatcentrum doorgroeien tot één van belangrijkste topcentra op cardiovasculair gebied in de Europa. De patiënt kan rekenen op de beschikbaarheid van de meest vooraanstaande medische technologie en een nog betere patiëntervaring.

Het Catharina Hart- en vaatcentrum is het grootste centrum van Nederland en staat internationaal bekend vanwege zijn expertise, ervaring en baanbrekend onderzoek; het is leidend op gebied van transparante kwaliteitsverbetering. Jaarlijks worden meer dan 25duizend mensen met een hartaandoening geholpen. Medtronic, de grootste cardiologische supplier ter wereld, is erop gericht om – naast productinnovatie – toegevoegde waarde te creëren voor samenwerkingspartners, door het optimaliseren van zorgprocessen.

De samenwerking tussen Catharina Hart- en vaatcentrum en Medtronic is een nieuwe aanpak om de toegang tot de meest optimale zorg voor meer hartpatiënten uit Nederland ook in de toekomst te garanderen, uit te breiden en waar mogelijk verder te verbeteren.

Processen slimmer organiseren

Experts van Medtronic gaan het Catharina Hart- en vaatcentrum helpen om (zorg)processen nog slimmer te organiseren. Dat leidt tot meer efficiency en kostenreductie. Eén van de projecten die gezamenlijk wordt opgepakt, is de logistiek in de nieuwbouw van het Hart- en vaatcentrum. Medtronic gaat onder andere helpen met het optimaliseren van de planning en routing van patiënten in het nieuwe centrum. “Dat zal  leiden tot kortere toegangstijden. Ook de totale behandeling zal sneller verlopen”, aldus cardioloog Lukas Dekker van het Catharina Ziekenhuis.

Research en innovaties

Concreet garandeert Medtronic het Catharina Ziekenhuis toegang tot de meest recente medische technologie. “Dat betekent dat onze patiënten kunnen beschikken over de allernieuwste technische hulpmiddelen, zoals pacemakers en hartmonitors. En we gaan samenwerken op het gebied van research en innovaties. Medtronic en onze cardiologen gaan gezamenlijk nieuwe ideeën vorm geven,” aldus Dekker.

De samenwerking wordt voor meerdere jaren (minstens vijf jaar) aangegaan. Door de samenwerking kan het Catharina Ziekenhuis haar toonaangevende positie op het terrein van kwaliteit van zorg verder ontwikkelen en is voor de patiënt altijd de laatste medische technologie beschikbaar.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?