Search
Close this search box.
Search

Clover Health haalt 160 miljoen dollar op

Het Amerikaanse Clover Health heeft bij een recente investeringsronde 160 miljoen dollar opgehaald. Het is voor de digital health startup de grootste kapitaalinjectie ooit. Tot dusver haalde Clover Health in zijn bestaan 285 miljoen dollar op.

De investeringsronde werd geleid door Greenoaks Capital terwijl ook bestaande investeerders Arena Ventures, First Round Capital, Sequoia Capital, Social Capital and Wildcat Ventures en ook de nieuwe investeerder AME Cloud Ventures, Casdin Capital, Floodgate, Nexus Ventures, Refactor Capital en Spark Capital deelnamen.

Mikken op Medicare

Clover Health is een zorgverzekeraar die door een combinatie van data-analyse en preventiezorg de schadelast omlaag brengen voor zowel consumenten als verzekeraars. Het bedrijf richt zich primair op Medicare, een sociaal verzekeringsprogramma van de Amerikaanse federale overheid, opgericht in 1965, dat instaat voor toegang tot gezondheidsverzekering voor Amerikanen die 65 jaar of ouder zijn, en jongere mensen met een handicap. Clover Health claimt een goedkoper alternatief te zijn hiervoor.

Tegelijkertijd analyseert Clover Health medische data om patiënten te identificeren die mogelijk een risico lopen zoals diabetici. Het doel hiervan is te voorkomen dat patiënten kostbare behandelingen moeten ondergaan. Een model dat mischien ook voor Europa interessant kan zijn.

Momenteel is Clover Health alleen nog beschikbaar in New Jersey en omgeving, maar het bedrijf hoopt zijn dienstverlening verder te kunnen uitrollen dankzij het verse kapitaal.   

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?