Conny Helder (VWS): ‘We moeten de vrijblijvendheid voorbij’

24 maart 2022
conny-helder-2
Digitalisering
Nieuws

In de aanstaande coverstory van ICT&health beschrijft de gedreven bewindsvrouw haar langetermijnvisie voor een toekomstbestendige langdurige zorg, waarvoor zij een stevige basis wil leggen. Ook spreekt zij hierover op 9 mei tijdens de ICT&health Openingsmanifestatie 2022.

Samenhangende programma’s

Sinds ze op 10 januari 2022 werd beëdigd als minister werkt Helder samen met collega-bewindslieden van VWS, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan onderling samenhangende programma’s. Deze zijn gericht op toekomstbestendig wonen, werken en zorgen.

Naast het implementeren van een praktijkgerichte langetermijnvisie, vindt Helder het tijd om niet alleen te praten, maar te doen. “We moeten de zorgvraag verminderen én het werk zo indelen dat het voor zorgprofessionals haalbaar is”, stelt de gedreven bewindsvrouw.

Technologische innovatie kan hierbij op haar warme steun rekenen. Met dit thema houdt Helder zich al haar hele carrière in de zorg bezig. Met name buiten haar eigen vakgebied kijkt ze naar ontwikkelingen die het leven van zorgmedewerkers en cliënten verbeteren en vergemakkelijken.

Helder: innoveren randvoorwaarde

De ICT&health Openingsmanifestatie op 9 mei 2022, waar Helder spreekt, sluit daar naadloos op aan. Ook in haar ambt als minister van Langdurige Zorg en Sport ziet zij innoveren als voorwaarde voor het behouden van kwalitatief goede zorg.

Lees in de coverstory van ICT&health 2 – 2022, die op 15 april verschijnt, hoe de bewindsvrouw op basis van 43 jaar zorgervaring een gedegen basis wil leggen voor een toekomstbestendige langdurige zorg.