Search
Close this search box.
Search

CyPass Micro-Stent, een Implantaat tegen Glaucoom goedgekeurd

De Food en Drug Administration, oftewel de FDA heeft de CyPass Micro-Stent goedgekeurd, een apparaat voor de behandeling van milde tot matige open kamerhoek glaucoom, dat geïmplanteerd moet worden in combinatie met een staaroperatie. Het zal op de markt worden gebracht door Alcon, een divisie van Novartis. Dit buisje creëert een kanaal waardoor vloeistoffen uit de voorste kamer van het oog kunnen wegvloeien en zo de intra-oculaire druk verlaagd kan worden.

Het apparaat wordt ingebracht in het supraciliaire ruimte tussen de sclera en het corpus ciliare. Het heeft de vorm van een cilinder met een toegangsopening aan de ene kant en een aantal openingen over het gehele apparaat, zodat vloeistof overal kan stromen. Het formaat en de gaten zorgen voor druk, waardoor vloeistof door het apparaat beweegt.

De klinische prestaties van het CyPass Micro-Stent systeem werden geëvalueerd door een behandeling van 505 patiënten met POAG te bestuderen. Bij 374 patiënten werd gekeken naar de werking van de CyPass Micro-Stent in combinatie met een staaroperatie en bij 141 patiënten werd alleen gekeken naar de resultaten van alleen de staaroperatie.

De studie bekeek het percentage patiënten waarbij een vermindering van minstens 20% van de dagelijkse Inter Occulaire Druk (IOD) optrad gedurende 24 maanden na implantatie. Maar liefst 72,5% patiënten mét de CyPass Micro-Stent lieten een aanzienlijke verlaging van zien, in vergelijking met slechts 58% van de patiënten met alleen de staaroperatie.

Bekijk hier de goedkeuring van de FDA

Video Cypass
###Cypass###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?