Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

De 4 digitale health trends voor 2015

De digitalisering in de zorg zal in 2015 veel meer groei laten zien.
Hier zijn de 4 trends die je in de gaten moet houden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

1: Wearables
Fitness trackers zijn natuurlijk enorm populair maar de wearable technologie wordt steeds meer geavanceerd – en veel nuttiger. Er zijn veel voorbeelden waarbij technologie het goed doet in de gezondheidszorg. Een daar van is het slimme hoortoestel dat mensen makkelijker helpt met gehoorproblemen in drukke en lawaaierige ruimtes. Ook heb je een slimme diabetes tracker die je insuline niveaus in de gaten houdt.

Ook heb je een slimme diabetes tracker die je insuline niveaus in de gaten houdt. "Er is een enorme onbenutte kans die zich opent wanneer er vooruitgang wordt geboekt op het gebied van biosensoren technologie. We denken aan een wereld met meer data wat kan leiden tot lagere kosten voor de gezondheidszorg," zegt Halle Tecco, oprichter Rock Health. "Vooral voor mensen die leven met chronisch- en levensbedreigende ziekte verhuizen we richting een systeem waar continu kritische metingen gedaan kunnen worden om zo ziekenhuis bezoeken te verminderen en zelfs levens te redden."

2: Voorspellende analyses
Big Data is het modewoord in de digitale gezondheidszorg. Onderzoekers zijn al een enige tijd bezig met het verzamelen van gegevens over de preventie van ziekten, maar de mogelijkheid om die gegevens te analyseren gaat iets revolutionairs zijn. Combineer dat met wearables om de patiënt te monitoren en we kunnen veel meer over chronische ziekten te weten komen en op die manier ook weer kunnen voorkomen. Een voorbeeld hiervan is Intel die met Big Data Parkinson probeert te bestrijden. Een smartwatch en smartphone monitoren de bewegingen, meer dan 300 waarnemingen per seconde, over een periode van 6 maanden. De twee systemen verzamelen gegevens zoals tremoren, kwaliteit van de slaap en traagheid van bewegingen.

3: Telemedicine

Telemedicine, dat is het gebruik maken van telecommunicatie technologieën om de lange afstand zorg te ondersteunen, komt tegenwoordig steeds vaker voor. Enkele maanden geleden heeft Google bevestigd dat het bezig was met HelpOuts, een service dat gebruikers en experts met elkaar verbind, wat ook ingezet kan worden in de zorg. Google’s HelpOut is interessant omdat steeds meer mensen hun eigen ziekte zelf monitoren. Met telemedicine kunnen patiënten sessies doen vanaf huis, met behulp van video-games en telecommunicatie met therapeuten en op die manier hopelijk geld kunnen besparen door niet meer naar de kliniek te hoeven gaan maar gewoon thuis behandeld kunnen worden.

4: De overgang naar elektronische medische dossiers
Elektronische medische dossiers zijn niet alleen gemakkelijker te begrijpen en te organiseren, maar ze geven op deze manier ook andere artsen de toegang tot dossiers om zo met elkaar samen te werken en zo de patiënt beter te kunnen behandelen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen