Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

De Samsung Galaxy S8 krijgt verbeterde medische app

De gezondheids-app van Samsung heet S Health en is op Samsungtoestellen maar ook op toestellen van andere fabrikanten te gebruiken. Met de komst van de Samsung Galaxy S8 krijgt deze app volgens Samsung een aanzienlijke update.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Samsung zou een samenwerking aangegaan met WebMD en Amwell. MD is een afkorting voor Medical Dictionary. WebMD is dan ook een tool met medische informatie zoals een grafische symptomenchecker, info over bijna alle medicijnen en advies over het toedienen van eerste hulp. Amwell is een dienst die artsen, diëtisten, psychologen en patiënten samenbrengt. Deze twee diensten zouden een schat aan informatie maar ook diensten naar S Health brengen waarmee de app De concurrentie als Google Fit en Apple Health stevig aangaat.

Zo kan S Health met deze integratie gebruikers helpen om op basis van symptomen een indicatie te geven van een mogelijke aandoening of advies geven over medicijnen. Daarnaast kan via de samenwerking met Amwell een (video)afspraak gepland worden met een arts of gezocht worden naar apotheken in de buurt. Het bezoek aan de arts zou via S Health afgehandeld kunnen worden. Daarna kan de arts in de app beoordeeld worden. Verder zou het alarmnummer vanuit de app gebeld kunnen worden. De verwachting is dat deze nieuwe versie tezamen met de Samsung Galaxy S8 zal worden aangekondigd.

Roet in het eten

Punt van discussie is nog wel de mogelijkheid van het opslaan van medische gegevens zoals afspraken inclusief ziektebeeld met symptomen en recepten. In Nederland geldt streng beleid ten aanzien van het gebruik van medische gegevens in het kader van privacy. Het vastleggen van bijvoorbeeld symptomen en/of ziektebeeld is niet zo maar mogelijk. Een update van S Health zal dus in Nederland en elk ander land aan bepaalde wetgeving moeten voldoen. Vooralsnog, als de verbeterde versie van S Health op de markt komt, dan is dat voorlopig waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten het geval.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen