Diagnostisch centrum Saltro nieuwe Innovation Partner ICT&health

26 juni 2016
Nieuws
De Innovation Partners Group van ICT&health heeft tot doel te informeren, belemmeringen te doorbreken en het opschalen van innovatieve technologische oplossingen in én voor de zorg te stimuleren. Onder auspiciën van de redactieraad van ICT&health wordt kennis en kunde van al deze stakeholders gedeeld en samenwerkingsverbanden tot stand gebracht.

Kanteling in de zorg

ICT&health informeert over technologische ontwikkelingen en Innovaties in de zorg. We zoeken daarbij uitdrukkelijk de discussie op. ICT&health neemt daarbij een unieke positie in. De zorg heeft behoefte aan kwaliteit, focus, expertise en kennisoverdracht. Dit is dan ook precies wat de Innovation Partners via ICT&health inbrengen. De toetreding van Saltro maakt extra duidelijk dat de kanteling verder gaat en niet alleen puur ICT- gedreven is. Technologische vernieuwing speelt op allerlei niveaus binnen de gezondheidszorg maar kan alleen een betere zorg bieden wanneer dit wordt gedragen door alle stakeholders.

Over Saltro

Saltro ondersteunt als diagnostisch centrum zorgverleners bij het bieden van goede zorg aan patiënten, via laboratoriumonderzoek, functieonderzoek en advies. Saltro organiseert deze diagnostiek in samenwerking met huisartsen, verloskundigen en ziekenhuizen om zo de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. Patiënten kunnen terecht bij ca. 170 locaties of worden zo nodig thuis bezocht. Verder begeleidt Saltro zo’n 10.000 mensen met trombose bij het gebruik van antistollingsmiddelen. De organisatie ontstond in 2000 uit een fusie tussen de Stichting Artsenlaboratorium (SAL) en de trombosedienst in Utrecht. Tegenwoordig telt de dienst 570 professionals die de zorg dichter bij de mensen door hoogwaardige diagnostiek om zo een sterke eerstelijns zorg te garanderen.

Innovation Partners Group

Andere leden van de Innovation Partners Group zijn: Dirkzwager Advocaten en Notarissen; Fontys EGT; KPN; Nictiz ; REshape Center for Innovation van het Radboudumc; Vancis; VitalHealth; Hewlett Packard Enterprise.