Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
26 september 2019
Artikel delen

Dijklander Ziekenhuis biedt thuismeten via Luscii-app

Ruim zeventig hartpatiënten van het Dijklander Ziekenhuis doen sinds een aantal maanden aan thuismeten. Het gaat hierbij om patiënten met chronisch hartfalen die met behulp van een app of website hun bloeddruk, hartslag en gewicht monitoren. Hierdoor hoeft deze groep patiënten minder vaak voor controle naar het ziekenhuis.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het monitoren gaat met behulp van een bloeddrukmeter en weegschaal die aan een smartphone, tablet, laptop of computer gekoppeld worden. Via de bijbehorende Luscii app worden de meetgegevens automatisch naar de verpleegkundig specialist in het ziekenhuis gestuurd. Ook vullen patiënten via de app regelmatig een vragenlijst in over hun hartklachten.

Als er iets opvallends uit de metingen komt, neemt de verpleegkundige zo snel mogelijk contact op met de patiënt. De applicatie is ontwikkeld door Luscii, ontwikkelaar van toepassingen voor thuismeten en beeldbellen.

Het Dijklander Ziekenhuis heeft eerst een proef gedaan met een kleinere groep patiënten, die goed verliep.

Luscii-app voor COPD

In april van dit jaar startte het Zuyderland Medisch Centrum (Sittard-Geleen) voor zes maanden een pilot met de Luscii-app om telemonitoring voor COPD-patiënten in te voeren. Patiënten met de longziekte COPD kunnen via de Luscii-applicatie vanuit thuis meetwaarden insturen naar de poli Longgeneeskunde. 

Bij verslechtering van de situatie krijgt de poli een melding en neemt indien nodig is via telemonitoring (beeldbellen op de iPad) contact op met de patiënt. De pilot is bedoeld om ervaring op te doen in het monitoren van COPD-patiënten op afstand. 

Over Luscii

FocusCura besloot in oktober 2018 de diensten cVitals en cContact door te ontwikkelen en te hernoemen tot een nieuw label genaamd Luscii. Onder de nieuwe noemer hoopte het bedrijf zijn telemonitoringdienst en beeldzorg-applicatie vaker te kunnen inzetten om de stijgende zorgvraag te kunnen bijbenen.

In januari 2019 kwam de volgende stap, toen FocusCura zijn Luscii-activiteiten verzelfstandigde. De e-health toepassing voor thuismeten wordt geleid door Daan Dohmen, oprichter en voormalig CEO van FocusCura. In bijna de helft van de Nederlandse ziekenhuizen wordt het platform al ingezet.


n de [email protected] studie controleren zwangeren met een hoog risico op een te hoge bloeddruk zichzelf thuis met een bloeddrukmeter en een app waarin ze hun klachten registreren. Dit doen zij in plaats van regelmatig naar het ziekenhuis te gaan. SA[email protected] is ontwikkeld door UMC Utrecht en Luscii.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen