Doktersbehandeling in de Apple Store

8 februari 2017
Nieuws
Forward is net als vele andere medische tech-bedrijven opgericht na een persoonlijke confrontatie met de mankementen in het huidige zorgsysteem. Aoun kwam op het idee door een incident in zijn familie, waarbij een familielid met een hartstilstand naar de eerste hulp moest. Aoun raakte geïntrigeerd door de enorme kosten en de bureaucratie van het ziekenhuis. Hij begon zich af te vragen of eerder ingrijpen niet mogelijk moest zijn.

In de Forward kliniek zijn vier artsen werkzaam, maar Aoun claimt dat de kliniek van de toekomst digitaal is. Klanten van de kliniek worden bij hun eerste intake uitgebreid getest op  bloeddruk, zuurstofsaturatie, gewicht, maar ook met bloedtesten en een DNA test, om risico’s op bepaalde ziektes vast te stellen.

""

24 uur per dag, 7 dagen per week

Forward heeft een apotheek, zes spreekkamers en een inpandig laboratorium. beweging, het slaapgedrag en de geestelijke gezondheid wordt met de klant besproken. Die data wordt samen met de metingen van alle sensoren en apparatuur in het kunstmatig intelligente Forward systeem gevoerd. Artsen kunnen met al die data, ondersteunt door AI, een veel betere beslissing nemen over de gezondheid van de patiënt, zegt Aoun.

Er wordt thuis ook gemonitord, met behulp van consumentenelektronica als fitnesstrackers en met goedgekeurde medische apparatuur. Via de Forward app kan de klant 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met een arts. “Zodra je uit het ziekenhuis bent, raakt informatie over je gezondheid verloren”, aldus Aoun. Dat probleem wil Forward oplossen door op afstand klanten te monitoren.

Het initiatief wordt omarmd door investeerders. Aoun en mede-oprichter Ilya Abyzov, afkomstig van Uber willen niet teveel loslaten over de hoeveelheid geld die ze opgehaald hebben bij investeerders, maar volgens Amerikaanse media zijn bekende investeringsfirma’s zoals Khosla Ventures, Founders Fund en investeerders waaronder Marc Benioff (Salesforce) al ingestapt.

Bij Forward betaalt niet de werkgever of een verzekeraar, maar de leden van Forward betalen zelf 149 dollar per maand. Hiervoor kunnen ze de kliniek onbeperkt bezoeken, 24/7 contact met de medische staf, hun eet- en beweegpatroon laten monitoren en onbeperkt alle mogelijke gezondheidschecks laten doen.