Search
Close this search box.
Search

DZ over op nieuwste elektronische patiëntendossier

Vandaag stapt het Deventer Ziekenhuis over op een nieuw elektronisch patiëntendossier. Dit systeem moet de zorgkwaliteit verder verbeteren en online dienstverlening mogelijk maken, aldus het ziekenhuis in een persbericht.

Online afspraken maken en eenvoudig je eigen medische dossier veilig via internet inzien. Het kan sinds vorig jaar al bij het Deventer Ziekenhuis. Deze diensten kunnen de komende jaren verder worden uitgebouwd, nu het ziekenhuis overstapt op een nieuw patiëntendossier (ChipSoft HiX).

Het nieuwe dossier doet zijn werk vooral achter de schermen en de patiënt merkt er weinig van. Maar toch, als iemand een afspraak maakt aan de balie, wordt informatie opgezocht of verwerkt in dit dossier. Ook artsen slaan hun medische informatie in het dossier op. Daarmee is het een belangrijke schakel in de zorg.

Informatie delen

Via het nieuwe systeem is informatie snel en eenvoudig te delen, ook met het eigen dossier dat patiënten online kunnen bekijken via www.mijndz.nl. Mensen kunnen daar hun medische gegevens inzien en bij een aantal vakgroepen al online afspraken maken. Die mogelijkheid zal verder worden uitgebreid. Ook komen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden, zoals het ontsluiten van het patiëntendossier via de smartphone. Zo draagt het nieuwe elektronische patiëntendossier ertoe bij dat de patiënt steeds meer vanuit huis kan regelen.
 
De overgang naar het nieuwe systeem is een ingrijpende operatie. Vannacht is alle benodigde apparatuur en software geïnstalleerd. Vandaag gaan alle specialismen van het Deventer Ziekenhuis over op het nieuwe dossier.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Volg jij ons al?