Search
Close this search box.
Search

E-Health startup haalt 17 mln dollar op voor verbetering Google Glass-toepassing

E-Health-startup Augmedix heeft 17 miljoen dollar aan financiering binnengehaald om verbeteringen door te voeren aan zijn documentatietoepassing voor Google Glass.

Met de toepassing van het Amerikaanse Augmedix kunnen artsen aantekeningen over patiënten en updates van patiëntendossiers opvragen via de wearable van Google, zonder dat hiervoor een pc nodig is. Ook kunnen zij nieuwe aantekeningen van bijvoorbeeld een gesprek met een patiënt eenvoudiger genoteerd krijgen.

Het gebruik van de toepassing zou artsen tot 15 uur aan papierwerk schelen. Bij de huidige financieringsronde waren investeringsbedrijf Redmile Group en vijf Amerikaanse zorgnetwerken betrokken, waar ruim 100.000 Amerikaanse zorgverleners bij betrokken zijn. Eerder heeft Augmedix al 40 miljoen dollar opgehaald. De nieuwe financiering wordt gebruikt om de toepassing breder uit te rollen, zo stelt de onderneming.

Augmedix is volgens Reuters een van 10 partners van Google / Alphabet die enterprisediensten mogen leveren via Google Glass.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?