Programma

Nieuws
1 mei 2015
Artikel delen

Eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch

De eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch laat de gebruiker zien waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat (defibrillator) te vinden is. Het Radboudumc biedt de gratis app AED4eu sinds vandaag aan via de app store.

Deel dit artikel


‘Dichtstbijzijnde AED-apparaat? Even op m’n horloge kijken’

Er zijn ruim 20.000 AED’s op te vinden, voornamelijk in Nederland. Een defibrillator kan van levensbelang zijn voor mensen met een hartstilstand, voor wie elke seconde telt.

De nieuwe Apple Watch is in verschillende landen al verkrijgbaar. De introductie in Nederland volgt later dit jaar. Deskundigen verwachten dat deze als een polshorloge gedragen mini-computer de komende jaren meer en meer de telefoon zal vervangen als informatiebron.

Het betreffende overzicht van Nederlandse AED’s is al langer beschikbaar als app op iPhone en iPad. Door een beroep te doen op uit het publiek afkomstige informatie (crowdsourcing) bracht het Radboudumc de AED-locaties vanaf 2009 in kaart. De app is ontwikkeld door het Radboud REshape &Innovation Center in samenwerking met Games for Health.

Zie ook: www.aed4.eu

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen