Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Eerste OPEN e-learning ook voor waarnemend huisartsen

Huisartsen en -praktijken die ondersteuning nodig hebben voor het het digitaal beschikbaar stellen van medische gegevens aan patiënten kunnen terecht bij het OPEN-programma van LHV, NHG en InEen. Scholing is een van de ondersteuningsopties die deel uitmaken van het programma en sinds kort is de eerste geaccrediteerde OPEN e-learning beschikbaar. Naast aangesloten huisartsen(praktijken) kunnen ook waarnemend huisartsen daar gebruik van maken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Waarnemers kunnen bij het volgen van de e-learning uit twee opties kiezen: via de regionale coalitie of rechtstreeks via het OPEN-programma. Bij de eerste optie kunnen de waarnemers de e-learning volgen via een waarneempraktijk die aangesloten is bij een regionale coalitie. Deze coalities zijn gevormd om huisartsen(praktijken) te ondersteunen met de implementatie van online inzage. Praktijken die aan OPEN deelnemen zijn verplicht de scholing te volgen.

De eerste OPEN e-learning

Hoewel sommige onderdelen van de e-learning wat meer gericht zijn op de praktijkvoering, zullen alle huisartsen met online inzage te maken krijgen. Om die reden is de scholing voor iedereen beschikbaar gemaakt.

De eerste e-learning is geaccrediteerd voor 1 punt. De scholing behandelt de basis en het implementeren van online inzage. Zo worden vragen beantwoord over wat het nut van online inzage is voor huisartsen, praktijkmedewerkers en patiënten. Ook de wettelijke en maatschappelijke achtergronden komen aan bod en maken de ‘cursisten’ kennis met de praktische toepassing.

De e-learning kent de volgende hoofdstukken:

  • Algemene introductie
  • Online inzage in een notendop
  • Relevante wet- en regelgeving
  • Maatschappelijke achtergrond
  • Toegevoegde waarde online inzage voor betrokken partijen
  • Werkwijze in het H-EPD na invoering online inzage
  • Eindtoets e-learning module 1
  • Het versturen van de resultaten, mogelijkheid tot geven feedback en verantwoording

Elk hoofdstuk bevat diverse onderwerpen die behandeld worden en wordt afgesloten met een aantal stellingen, een samenvatting en opsomming van bronnen. Naast tekst wordt ook gebruik gemaakt van video’s, interviews uit de praktijk en infographics.

Regionale coalities

Wanneer besloten wordt de e-learning binnen de regionale coalitie aan te bieden, brengt dat wel de verplichting voor alle deelnemende huisartsenpraktijken mee de e-learning te volgen en met een positief resultaat af te sluiten.

Waarnemend huisartsen kunnen de scholing volgen via het OPEN scholingsplatform. Praktijkhouders en hid’s of hidha’s wiens praktijk aangesloten is bij een regionale OPEN-coalitie moeten de e-learning via die regionale coalitie volgen. Zo kan worden geregistreerd dat zij aan deze vereiste van het OPEN-programma voldoen.

Openingsmanifestatie 2022
Wilt u op 31 januari 2022 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen