Search
Close this search box.
Search

Elizabeth Holmes, oprichter van Theranos presenteert haar “minilab”.

Elizabet Holmes, CEO van Theranos, sprak op de technische conventie van the American Association for Clinical Chemistry. Ze kwam niet om de aantijgingen van afgelopen jaar te weerleggen, maar juist om te vertellen over hun nieuwe doorbraak, de Theranos Sample Processing Unit, oftewel het "miniLab", een apparaat om bloed te testen dat de controversiële Edison machines moet doen vergeten.

Dit minilab heeft het format van een printer en kan bloed testen met slechts 160 microliters bloed, waarvoor je slechts in je vinger hoeft te prikken. Ze liet testresultaten zien van 11 tests, waaronder eentje voor het Zikavirus. Volgens het bedrijf is het echter mogelijk om maar liefst 40 tests uit te voeren.

De testresultaten die Theranos liet zien op de conventie (de presentatieslides kunt u hier bekijken) zijn nog niet onafhankelijk geverifieerd, maar komen uit eigen studies. Daarnaast moet het nieuwe apparaat nog worden goedgekeurd door de US Food and Drug Administration. Tot nu toe is er al 1 product voor bloedtesten goedgekeurd door de FAD, de test voor Herpes.

Video van de minilab:

###Theranos Minilab###

Het nieuwe apparaat wordt omschreven als een prototype, maar de technologie en techniek dat het apparaat gebruikt worden al lange tijd gebruikt door artsen en wetenschappers, zo zegt Geoffrey Baird, professor aan de Universiteit van Washington. “de technologie dat ze hebben laten zien is bekend en bestaat in andere vormen, in sommige gevallen zelfs nog compacter”, zo zegt hij. Hij noemde het prototype een afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van de problemen met de Edison machines.

In het CBS This Morning rapport over Theranos verteld AACC president Patti Jones dat zij, na het zien van het werk, gelooft dat Theranos weldegelijk haalbare technologie heeft.

Bekijk hier het interview met Elizabeth Holmes:

###Holmes-minilab###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?