Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
4 januari 2016
Artikel delen

Elsbeth de Korte (TNO) treedt toe tot de redactieraad van ICT&health

ICT&health blijft de redactieraad versterken met actieve spelers uit het werkveld: zorgverleners, onderzoekers, ondernemers, accelerators, onderwijsinstellingen en innovatieve dienstverleners. De leden van de redactieraad schrijven zelf of voeden de redactie met ideeën voor content die ertoe doet.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Vanaf vandaag is ook TNO vertegenwoordigd in de redactieraad van ICT&health. Elsbeth de Korte treedt toe als lid. We zijn erg blij met haar komst, kennis en ideeën.

Elsbeth: “We worden steeds ouder in Nederland. De bevolking vergrijst, leefstijlziekten nemen toe en we hebben meer zorg nodig. Om de kosten van gezondheid en zorg beheersbaar te maken zijn nieuwe innovaties belangrijk. Gezonde mensen zijn gelukkiger en presteren beter, maar hoe houd je mensen zo gezond mogelijk? Hoe kun je mensen meer regie geven over hun gezondheid? Hoe zorg je ervoor dat werknemers actief en productief blijven? Op dit soort vragen richten we ons bij TNO Gezond Leven.

Inmiddels werk ik 15 jaar als senior onderzoeker bij TNO. Met mijn expertise richt ik mij vooral op het bevorderen van gezondheid en welzijn van werknemers en welke rol technologie daarbij kan spelen. Met technologische oplossingen zoals Ecoaching, mHealth, Virtual & Augmented Reality, Serious Gaming en robotisering lijken de mogelijkheden eindeloos.

Nieuwe technologie kan een belangrijke rol spelen in het beantwoorden van de vraag hoe werknemers gemotiveerd en gestimuleerd kunnen worden tot gezond, veilig en productief werkgedrag, hoe zij kunnen leren en ontwikkelen en hoe zij daar zelf actief aan kunnen bijdragen. Voorbeelden zijn een serious game die managers leert hoe zij werkstress bij hun werknemers kunnen voorkomen, de ontwikkeling van exo-skeletten die veilig fysiek zwaar werk mogelijk maken in zorg of industrie en apps die met slaap-, bewegings- en voedingsadviezen ploegendienstmedewerkers helpen om gezond en vitaal te blijven.

Mijn uitdaging is te onderzoeken waar en hoe de mogelijkheden van geavanceerde technologie zinvol en effectief kunnen worden ingezet. In mijn onderzoek staat altijd de mens centraal. Hoe kun we de mens-technologie interactie zo goed mogelijk ontwerpen? Hoe ver mag technologie gaan in het beïnvloeden van leefstijl en gedrag? Kan de gebruiker vertrouwen op de technologie? Waarop baseren apps hun advies?

Graag treed ik tot de redactieraad toe, om vanuit mijn expertise en ervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technologische ontwikkelingen te delen en de betekenis daarvan voor preventie en gezondheid.“

Elsbeth de Korte op LinkedIn

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen