Search
Close this search box.
Search

Esther Talboom treedt toe tot redactieraad van ICT&health

Ester Talboom, bestuursvoorzitter van diagnostisch centrum Saltro, is toegetreden tot de redactieraad van ICT&health. Zij brengt uit diverse hoeken kennis mee uit de gezondheidszorg. Zo is Talboom lid van het bestuur van InEen (branchevereniging in de eerstelijn) en Zelfzorg Ondersteund (coöperatie ter bevordering van zelfmanagement).

Talboom stelt dat zij vanuit deze verschillende leiderschapsrollen gemotiveerd is om een bijdrage te leveren aan veranderingen in de zorg. “Ik verricht ook wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie van e-health in de eerste lijn en ben recent gepromoveerd.” Zij richtte zich met haar studie aan de Leidse Universiteit op een effectieve implementatie naar e-health in de eerste lijn”. Hierover zal zij ook spreken tijdens de ICT&health Conferentie die op 26 januari a.s. plaatsvindt.

“Het is mijn overtuiging dat e-health volop mogelijkheden biedt om de zorg en de diagnostiek beter en makkelijker toegankelijk te maken,” stelt Talboom. “De redactieraad van ICT&health heeft een belangrijke inspirerende rol in het zichtbaar maken van kansrijke en succesvolle projecten waar ICT en technologische innovaties de zorg verbetert.”

Over Saltro

Diagnostisch centrum Saltro sloot zich in juni 2016 als Innovation Partner aan bij het ICT&health-platform. Hiermee onderschreef het bedrijf naar eigen zeggen het belang van communicatie en expertise rond de technologische ontwikkelingen en innovaties in de gezondheidszorg. De Innovation Partners Group van ICT&health heeft tot doel om zorgorganisatie te helpen in hun digitale transitie  naar een moderne zorgomgeving.

Saltro ondersteunt als diagnostisch centrum zorgverleners bij het bieden van goede zorg aan patiënten, via laboratoriumonderzoek, functieonderzoek en advies. De onderneming organiseert deze diagnostiek in samenwerking met huisartsen, verloskundigen en ziekenhuizen om zo de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. De organisatie ontstond in 2000 uit een fusie tussen de Stichting Artsenlaboratorium (SAL) en de trombosedienst in Utrecht.

De brancheorganisaties waar Esther Talboom in actief is, zijn:

  • InEen, een landelijke brancheorganisatie voor eerstelijns zorg, is enkele jaren geleden ontstaan door de fusie tussen LOK, LVG en VHN.
  • In de coöperatie Zelfzorg Ondersteund werken vertegenwoordigers van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen om ondersteunde zelfzorg een logisch en integraal onderdeel te maken in het leven voor iedereen met een (chronische) ziekte in Nederland.
admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?