Programma

Nieuws
Wilt u
belangrijke
informatie delen
met onze
redactieraad?
Tip hier de
redactieraad?
Bekijk overzicht
Artikel delen

Europese Commissie investeert in zorgrobot

De Europese Commissie investeert 3 miljoen euro in de thuiszorg-robot van het Zweedse bedrijf Giraff Technologies.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

De GiraffPlus is verbonden met allerlei sensoren in huis en kan een videoverbinding tot stand brengen met familie en begeleiding. Momenteel lopen er pilots in 6 huishoudens in de EU, eind 2014 zijn dat er 15. Via het Horizon 2020 programma is 3 miljoen euro gestopt in de ontwikkeling van GiraffPlus.
Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) benadrukt in een persbericht het belang van innovatie als middel om de vergrijzing in Europa op te vangen.  De Commissie schat dat de markt voor geavanceerde zorg via robotten en andere apparaten in 2016 goed is voor een omzet van 13 miljard euro. 65-plussers hebben een inkomen op jaarbasis van 3.000 miljard euro, waarvan veel in de zorgeconomie terecht komt. GiraffPlus kan vanaf 2105 commercieel op de markt gebracht worden en kan met een vooruitbetaling voor de hardware en een maandelijks abonnementsbedrag concurreren met dure fulltime zorg.

In het persbericht wordt verder ingegaan op de praktijkcase van de 94-jarige Italiaanse overgrootmoeder Lea, die een weblog bijhoudt over haar ervaringen met de GiraffPlus. Zij stelt dat het GiraffPlus-systeem voor een deel de zorg kan vervangen waar haar eigen kinderen en kleinkinderen geen tijd voor hebben.http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-515_en.htm:

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen