Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Facebook gaat strijden tegen gebruik sterke pijnstillers

Facebook wil een leidende rol gaan spelen in de strijd tegen sterke pijnstillers (opioïden) die in de VS eenvoudig verkrijgbaar zijn via sociale media. Daarmee komt het sociale netwerk tegemoet aan de kritiek die vanuit de Amerikaanse overheid werd geuit op de rol van sociale platformen bij de online verkrijgbaarheid van zware medicatie zoals morfine.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Diverse Amerikaanse media berichten dat Facebook hiermee de eerste stappen in een reeks heeft gezet om zijn community te verbinden met de juiste online bronnen. Gebruikers die zoeken naar zware medicijnen of naar behandelingen voor zware verslavingen worden omgeleid naar een landelijke hulplijn. De feature werd ontwikkeld in samenwerking met de Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) en de non-profit organisatie Facing Addiction.

De aankondiging van Facebook volgt op kritiek van FDA- commissaris Scott Gottlieb. Die schreef onlangs dat internetbedrijven te weinig actie ondernemen om de illegale verkoop van zware medicijnen op social media tegen te gaan. Facebook zegt actief dit type content op zijn platformen te verwijderen omdat dit in strijd is met de richtlijnen van het bedrijf.

Meer healthcare features op Facebook

Facebook is de laatste tijd actief met het introduceren van nieuwe features die zich specifiek richten op de gezondheidszorg. In mei breidde het bedrijf zijn programma in India uit waarbij gebruikers via het sociale netwerk kunnen aangeven of zij bloed willen doneren en hiermee in contact kunnen komen met ziekenhuizen die een bepaald bloedtype nodig hebben. Ook werkt Facebook via nieuwe technologieën zoals AI aan features die mensen met een depressie moeten opsporen.


Meer weten over zorginnovaties én de implementatie daarvan? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de 
ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen