Search
Close this search box.
Search
Door | Gartner

Fitbit lanceert wearable speciaal voor kinderen

Fitbit heeft eindelijk de Fitbit Ace, een wearable speciaal ontworpen voor kinderen vanaf acht jaar en ouder, gelanceerd. Het apparaat werd al in maart van dit jaar aangekondigd en is nu beschikbaar.

In een toelichting op de lancering van de Ace zei Fitbit CEO James Park dat het device moet helpen bij het terugdringen van overgewicht bij kinderen. Met de Ace wil Fitbit de netwerkeffecten van zijn community doorvertalen naar gezinnen.

De Fitbit Ace is in staat om zaken als voetstappen, slaap en activiteiten te monitoren. De wearable geeft kinderen een reminder om hen eraan te herinneren minimaal 250 stappen per dag te zetten. Ook behoren challenges tot de mogelijkheden waarmee virtuele trofeeën of badges te winnen zijn. Door het gaming-element toe te voegen hoopt Fitbit kinderen het meeste uit hun device te halen en daarmee hun gezondheid te stimuleren.

Parental control

Om ouders de garantie te geven dat de privacy en online security van hun kind is gewaarborgd, biedt de Ace hen de mogelijkheid om vriendschapsverzoeken gericht aan hun kinderen te beoordelen en te bevestigen of af te wijzen. Ook bepalen de ouders welke gezondheidsdata hun kind krijgt te zien. Verder kunnen kinderen zelf geen account aanmaken.

Bloomberg meldde begin dit jaar al dit Fitbit met een speciale kids tracker zou gaan komen. In maart werd de Ace door Fitbit gelanceerd.

Concurrentie

Enkele maanden geleden lanceerde Garmin ook al een kids tracker in samenwerking met Disney. De vivofit jr. 2 wearable activity tracker is leverbaar met onder andere de thema’s Minnie Mouse en Captain America. Qua features is de vivofit jr. 2 vergelijkbaar met de Fitbit Ace en ook het prijskaartje komt nagenoeg overeen, namelijk 99,99 dollar.

Onderzoeksfirma Gartner voorspelde enkele maanden geleden dat wearables voor kinderen de komende jaren flink aan populariteit zullen winnen. Gartner denkt dat dit segment in 2021 30 procent van het in dat jaar verscheepte aantal wearables vertegenwoordigt.

Meer weten over het toepassen van e-health en overige zinvolle zorginnovaties én de implementatie daarvan? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Innovation Partner
Door
Lees ook
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
Volg jij ons al?