Search
Close this search box.
Search

‘Fitbit overweegt verkoop na tegenvallende transitie’

Wearables-maker Fitbit overweegt zichzelf in de etalage te zetten en heeft hiervoor al een bank in de arm genomen, meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. Aanleiding voor een eventuele verkoop is de toegenomen concurrentie en het onvermogen van Fitbit om in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

Volgens Reuters zou Fitbit investeringsbank Qatalyst Partners om advies hebben gevraagd, maar nog allesbehalve is zeker of Fitbit zichzelf daadwerkelijk in de verkoop gaat zetten. Wel zou Qatalyst Partners al weken bij Fitbit aandringen op een verkoop waarbij technologieconglomeraat en Google-eigenaar Alphabet alsook enkele private equity-partijen als mogelijke kopers worden aangemerkt.

Google en Fitbit sloten vorig jaar nog een overeenkomst om medische data sneller en beter beschikbaar te maken voor artsen. De samenwerking richt zich met name op cloudgebaseerde technologieën en wearables.

Concurrentie

Hoewel Fitibit bij het grote publiek bekend staat als maker van activity wearables, verlegde het bedrijf steeds zijn koers in de voorbije jaren naar de zorgsector in brede zin. Binnen dat domein komt Fitbit steeds meer in het vaarwater van Apple, dat zij Watch steeds meer positioneert als health wearable en de samenwerking opzoekt met gerenommeerde onderzoekinstituten en ziekenhuizen.

Ook moet Fibit opboksen tegen het qua omvang veel grotere Samsung en vallen Chinese vendors, waaronder Xiaomi, Fitbit aan op het gebied van (goedkope) activity trackers.  

Fitbit financieel

Fitbit sloot het tweede kwartaal af met een omzet van zo’n 314 miljoen dollar versus 299 miljoen dollar een jaar eerder. De omzetgroei werd in Q2 vooral gestuwd door een toename van het aantal verkochte apparaten. Fitbit verkocht in het voorbije kwartaal 3,5 miljoen apparaten, 31 procent meer dan een jaar eerder. Fitbit haalt ruim de helft van zijn omzet (58%) uit de VS.

Het nettoverlies verkleinde op jaarbasis van 54,2 miljoen dollar naar 35,8 miljoen dollar.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?