‘Game Happy Life slaat niet aan bij kinderen’

25 juli 2019
HappyLife
Serious Gaming
Nieuws

Het project van Sportbedrijf Deventer ontving in totaal een half miljoen euro subsidie van de provincie Overijssel om kinderen aan te moedigen om via het computerspel Minecraft meer te laten bewegen. Hiervoor werd in Minecraft een speciale Happy Life-server geplaatst. Via Happy Life kunnen kinderen hun eigen stad nabouwen. Daaruit zou een digitale community moeten ontstaan waarvan de leden elkaar zouden moeten aansporen om ook buiten te gaan spelen.

De bedoeling was dat dagelijks zo’n 4.000 kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar zouden inloggen op Happy Life. Echter, volgens de Stentor is de server al maandenlang zo goed als leeg terwijl het project gewoon blijft doorlopen.

Eind vorig jaar kwam de Stentor ook al tot de conclusie dat de game geen lang leven beschoren bleek. Destijds hadden nog geen honderd verschillende spelers de online server in een half jaar tijd uitgeprobeerd. 

Nieuwe opzet

Volgens projectleider Bertus Buitenhuis is begin dit jaar een afweging gemaakt over Happy Life en werd besloten tot een doorontwikkeling van Happy Life waarbij de game min of meer werd losgekoppeld van Minecraft.

Happy Life gaat daarom nu voortaan door als online platform dat ook bereikbaar is voor kinderen zonder Minecraft. Kinderen met een aangemaakt profiel kunnen daarop inloggen om Happy Coins te verzilveren. Met Happy Coins kunnen online bijvoorbeeld kaartjes voor het zwembad worden gekocht.

De nieuwe opzet is nog in ontwikkeling, maar volgens Buitenhuis is er qua aantal gebruikers sprake van een opgaande lijn. Momenteel onderzoeken studenten van Saxion wat Happy Life doet met de motivatie om meer te gaan bewegen.

https://www.youtube.com/watch?v=JyT7Y-AL_HI
Met Happy Life wordt kinderen op een leuke manier geleerd gezond te bewegen. In het Happy Life platform kunnen kinderen Happy Coins sparen door te bewegen. De Happy Coins kun worden verzilverd voor activiteiten en spellen.