Search
Close this search box.
Search

Gebruik zorg apps geremd door oudere generatie

Hoewel meer dan driekwart van de Amerikaanse zorgverleners in huishoudens met breedband internet beschikt over een smartphone, gebruikt hiervan slechts 40 procent een app om hun gezondheid beter te kunnen managen. Dat schrijft Parks Associates in een recent verschenen onderzoek.

Volgens Parks is dit het gevolg van de relatief hoge leeftijd van zorgverleners. Ruim een kwart (27%) van deze groep bevindt zich in de leeftijd van 45 tot 54 jaar en zijn daarom ten opzichte van de jongere generatie over het algemeen minder bekend met mobiele apparaten en hun toepassingen. Van deze oudere doelgroep geeft slechts 16 procent aan sowieso apps te gebruiken. Dit geldt mogelijk ook voor Nederland en de rest van Europa.

Zorg apps verdienen meer aandacht

De groei van ‘zorg apps’ moet volgens Park komen van de generatie die min of meer is opgegroeid in het digitale tijdperk. Zorgverleners tussen de 18 en 24 jaar vormen nu 28 procent van het totaal aantal zorgverleners in de VS, maar tevens vertegenwoordigt deze groep de helft van het app gebruik. Parks stelt dat bedrijven dergelijke apps meer onder de aandacht moeten brengen bij zorgverleners en dat de voordelen hiervan beter moeten worden belicht.

Parks verwacht dat zorg apps de komende jaren in een stroomversnelling zullen komen naarmate de groep zorgverleners die standaard apps gebruiken groeit. Eind 2014 meldde Parks nog dat 41 procent van de zorgverleners in Amerikaanse huishoudens tenminste een digitaal health device gebruikte.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
um_mumc
Soms moet je eerst even uitzoomen om echte stappen te zetten
domotica-ouderen_Midjourney kopie
Cybercrimineel focust zich vaker op zorgleverancier
Volg jij ons al?