Search
Close this search box.
Search

Gezond gedrag loont echt: Healthcoins!

Het belonen van gezonde keuzes, dat is de kern van de Drentse startup Healthcoin, opgericht door Mike van Holsteijn. Het financiële belang van gezonde mensen is groot, zowel voor de overheid, als de verzekeraars, gemeenten en werkgevers. Deze laatste groep ziet steeds vaker het nut in van Healthcoin.

Werkgevers kunnen door Healthcoin te gebruiken gezonde doelen afspreken met hun werknemers. Deze kunnen, door zich aan het doel te houden, tegoed verdienen en dit uitgeven aan bijvoorbeeld een dagje sauna/zwembad, sportschoenen of andere gezonde producten. Op deze manier wordt gezond gedrag beloont.

Gezonde doelen

Maar hoe werkt het in de praktijk? Healthcoin maakt gebruik van het eveneens Hollandse platform  Selfcare. Het verschil tussen Selfcare en andere leveranciers is dat Selfcare te koppelen is aan vrijwel alle wearables en gezondheidsapps van diverse bedrijven. Door al die informatiebronnen te koppelen aan het door jou te halen doel, kun je via Healthcoin ‘geld’ sparen en vervolgens uitgeven aan gezonde producten bij de bij Healtcoin aangesloten partners en webshops. Ook kunnen de gegevens van stappentellers, bloeddrukmeters, bloedsuikermeters en bijvoorbeeld gewicht gebruikt worden in de doelstellingen om nog specifieker gezond gedrag te kunnen belonen.

Binnenkort wordt de app ook gekoppeld aan Apple Health en Google Fit, waardoor de mogelijkheden nog vele malen groter zullen worden. Tot nu toe is de app Healthcoin nog niet heel bekend, maar daar lijkt verandering in te komen, nu een Japanse onderzoekster onlangs Mike van Holsteijn heeft opgezocht om te onderzoeken of deze app ook voor de Japanse markt uitkomst kan bieden, zo valt te lezen op smarthealth.nl.

Ziekteverzuim terugdringen

In Nederland stijgt de populariteit inmiddels aanzienlijk. Naast de populariteit bij werkgevers ziet Van Holsteijn ook steeds meer interesse getoond worden door gemeenten en regio’s. Zo wordt Healthcoin al gebruikt in de Amsterdamse wijken Osdorp en Slotermeer om de strijd tegen obesitas aan te gaan. Ook Rotterdam en Leiden hebben hun interesse kenbaar gemaakt, met name in de strijd tegen Diabetes type II en COPD.

Volgens Van Holsteijn valt het concept bij werkgevers erg gemakkelijk uit te leggen. Het verdienmodel is daar direct helder. Hoe minder ziekteverzuim, des te hoger de productiviteit en dus de winst. Voor overheid, gemeenten en regio’s geldt dat meerdere financiers mogen meebeslissen, dus hiervoor is een langere adem nodig, zo zegt Van Holsteijn.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?