Google bouwt speciale ebola-bestendige tablet

22 maart 2015
google_ebola_3-600x400
Patiënt
Nieuws

Google heeft samen met een aantal technici van over de hele wereld een 'ebola-proof' tablet ontworpen. De gadget kan zonder problemen ondergedompeld worden in ontsmettende chlooroplossing, waardoor het apparaat zich perfect leent voor gebruik in ebolagebieden. Dat meldt de BBC.

De speciale Android-tablet is ontwikkeld nadat Artsen Zonder Grenzen een oproep deed om een ebola-bestendige tablet te ontwikkelen, zodat patientgegevens beter kunnen worden bijgehouden. Papieren dossiers mogen de gebieden niet verlaten, om besmetting te voorkomen.

Het waterdichte apparaat heeft een omhulsel van polycarbonaat, waardoor het kan worden ondergedompeld in chloor. Ook is de tablet met handschoenen te gebruiken, en zijn de scherpe randen van de tablet afgeschuurd zodat de beschermende kleding van de hulpverleners niet kan worden beschadigd. De tablet wordt draadloos opgeladen.

Artsen Zonder Grenzen hoopt dat de open source-technologie ook in andere rampscenario's van pas kan komen, zoals bijvoorbeeld een uitbraak van cholera.