Search
Close this search box.
Search

Google wil online diagnose verbeteren

Google wil mensen met gezondheidsklachten beter helpen navigeren tijdens hun zoektocht naar oplossingen. In een blog stelt product manager Veronica Pinchin dat mensen nu nog verstrikt raken in een web aan informatie waardoor verwarring over het ziektebeeld kan optreden. Zo kan een zoekterm gerelateerd aan hoofdpijn leiden tot resultaten die betrekking hebben op ernstige aandoeningen terwijl dit niet het geval hoeft te zijn.

De komende dagen wil Google zijn zoekresultaten voor gezondheidsklachten gaan optimaliseren door specifieker te gaan werken. Wanneer iemand bijvoorbeeld “hoofdpijn aan één kant” als zoekterm opgeeft dan verschijnt een lijst aan mogelijke oorzaken zoals migraine of cluster- of spanningshoofdpijn. Bij het zoeken naar alleen “hoofdpijn” wordt een beschrijving van de aandoening getoond en mogelijkheden om de pijn te verlichten. Google werkt hiervoor samen met medisch specialisten van Harvard Medical School en de Mayo Clinic.

Alleen nog in de VS

Google meldt wel dat de suggesties slechts informatief van aard zijn en dat voor medisch advies te allen tijde een arts moet worden geraadpleegd. Google baseert zijn suggesties op zoekresultaten waarmee wordt weergegeven wat voorhanden is op het internet. De komende weken zal Google bij gebruikers informeren of de update daadwerkelijk behulpzaam is. De update wordt de komende dagen uitgerold in de VS. De bedoeling is om de dienst op termijn ook internationaal te gaan uitrollen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?