Search
Close this search box.
Search

Grote belangstelling voor start ‘Veilig Mailen in de zorg’

Als onderdeel van het project ‘Veilige Mail’ van het Informatieberaad Zorg werken patiënten, zorgaanbieders, leveranciers en experts uit de zorg aan een veldnorm voor veilige e-mail. Het traject startte op 10 oktober 2018 met een druk bezochte bijeenkomst.

De bijeenkomst was de kick-off voor een traject waarin veiligheidseisen worden vastgelegd,  voor e-mail met daarin persoonlijk gezondheidsgegevens. Het doel van de bijeenkomst was om te inventariseren welke partijen belangstelling hebben om mee te denken en te schrijven over hoe de norm eruit moet komen te zien zien. De veldnorm wordt onder regie van NEN vastgelegd.

Informatieberaad en NEN blij met breed draagvlak

Het Informatieberaad Zorg en NEN konden zich als organisatoren van de bijeenkomst verheugen op een groot aantal deelnemers uit het zorgveld. Vertegenwoordigers van onder meer patiënten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en ICT-leveranciers van veilige mail oplossingen namen deel. Allen benadrukten het belang van veilige mail en spraken de wil uit om mee te gaan werken aan de veldnorm voor veilige mail.

Inspirerende verhalen

Onder andere inspirerende verhalen van Theo Hooghiemstra, de voorzitter van de NEN-werkgroep Veilige Mail, Ludwig Oberendorff van het Forum voor Standaardisatie en Shirin Golyardi van NEN, zorgden voor veel enthousiasme voor deelname aan de werkgroep die op 1 november 2018 begint en in februari haar werk afrondt.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Door
Lees ook
verpleegkundigen
eOverdracht verlicht administratielast verpleegkundigen
pandemie
Inzet AI en analytics nodig bij voorbereiding op volgende pandemie
wearable
Gezondheidsinformatie uit zweet halen met wearable
zwanger
Reinier de Graaf schaft meerdere BirthVR-brillen aan
AI ethiek Vici
Vici-beurs voor onderzoek naar ethische AI
Apple Vision Pro
Eerste operaties uitgevoerd met de Apple Vision Pro
app
Selfies helpen bij depressiedetectie
medische data
Health Data Space Amsterdam faciliteert (her)gebruik medische data
STAR-SHL
Laboratoriumgegevens op weg naar databeschikbaarheid
onderzoek
Analyse declaratiedata brengt zorg beter in beeld  
Volg jij ons al?