Search
Close this search box.
Search

Hoe is het nu met? #hackinghealth nummer 2

Eind augustus organiseerde REshape center for Innovation van het Radboudumc voor het eerst Hackinghealth. In drie dagen verzonnen elf teams innovatieve oplossingen voor aandoeningen als diabetes, parkinson en COPD. Wij vroegen ons af hoe het de top drie is vergaan in de maanden na de ‘snelkookpan’. Vorige week las u over het team van Wilbert Stikkelbroeck. Voor dit tweede artikel vroegen wij Thomas Vijn hoe het zijn team is vergaan. Zijn team werd door de jury beloond met de tweede prijs. Het laatste deel van de serie leest u in ons magazine dat op 17 december verschijnt.

Het team van Thomas Vijn bestond ook nog uit: Michiel Strater, Stijn Vedder, Debby Marchena, Irene Gielen en Peter Krol. Het probleem dat ze willen oplossen is het gegeven dat uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen medische informatie niet begrijpt. Hiervoor bedachten zij een App gericht op diabetici die op speelse wijze informeert de ziekte en over goede en slechte voeding: Sugarcrush.

Thomas: “We zijn goed aan de slag om de App daadwerkelijk te realiseren. Hiervoor zijn we in gesprek met een Appbouwer. Daarnaast zijn er een aantal partijen in Nederland erg geïnteresseerd in de App. Die belangstelling is mooi en dat heeft ook geholpen om te bevestigen hoe we erin staan. Gelukkig zijn we het er allemaal over eens dat we aan de ideële kant staan. Het gaat ons er primair om dat we de App daadwerkelijk beschikbaar kunnen maken. Vervolgens willen we dan door onderzoek aantonen dat – of – het werkt.”

“Het kost wel moeite om het allemaal te organiseren. Een App bouwen vereist expertise die we ergens anders moeten halen. Dat betekent dat we andere partijen erbij moeten betrekken die bereid zijn te experimenteren en hun tijd te investeren. In principe moet het een non-profit opdracht worden. Er zijn wel fondsen die erop gericht zijn om kwetsbare groepen minder kwetsbaar te maken, daar zijn we ook mee in gesprek. Het is nu wel heel anders dan tijdens de Hackaton, het vereist een andere motivatie en commitment om naast je normale werk hier tijd voor vrij te maken.”

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg het team op twitter via @sugarcrushDM2. 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?