Search
Close this search box.
Search

HumanXR zet VR, AR in voor zorgbehoevende mensen

Virtual reality (VR) speelt een steeds grotere rol in de behandeling van fysieke en geestelijke aandoeningen. Van autisme spectrum stoornissen tot en met vliegangst, van PTSS tot en met valtrainingen voor ouderen. Ook zetten organisaties VR en zustertechnologie AR (augmented reality) in voor trainingsdoeleinden, bijvoorbeeld de weg leren kennen in een virtuele apotheek.

Het Nederlandse HumanXR voegt hier nu een nieuwe oplossing aan toe, speciaal gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van zorgbehoevende mensen. De onderneming stelt het tot zijn missie te hebben gemaakt om deze kwetsbare groep te ondersteunen met behulp van virtuele ervaringen. Tijdens de ICT&health conferentie aan het einde van de tweede Nederlandse e-healthweek, januari 2018, worden de VR-oplossingen van HumanXR uitvoerig gedemonstreerd.

Bevorderen welbevinden

De VR-ervaringen van de startup zijn specifiek ontworpen om het welbevinden en de algemene gezondheid van ouderen op sociale en inspirerende wijze te bevorderen. De VR-ervaringen zijn gemaakt op basis van input van geriaters, fysiotherapeuten, verplegers, psychologen en dagbestedingscoaches. De V- werelden van HumanXR worden onder meer ingezet door klinieken voor fysieke en mentale activatie en rehabilitatie, maar ook voor ontspanning en pijnafleiding.

Het HumanXR-team combineert meer dan 20 jaar ervaring in computergraphics en biomedische technieken met meer dan 20 jaar ervaring in geavanceerde technologieën en klinische toepassingen. Het gebied waarin HumanXR actief is omvat zowel Virtual Reality (VR) al Augmented Reality (AR), samen bekend als eXtended Reality (XR).

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?