Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

IBM, Pfizer gaan samenwerken tegen Parkinson

IBM en Pfizer hebben een samenwerkingsverband gesloten waarin de bedrijven samen gaan onderzoeken hoe betere zorg kan worden verleend aan patiënten met de ziekte van Parkinson. Ook is het de bedoeling dat via de overeenkomst medicijnen sneller worden getest.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Tijdens het onderzoek zullen IBM en Pfizer gebruik gaan maken van sensoren, mobiele apparaten en machine based learning om real-time inzicht te krijgen in het verloop van Parkinson. Hiermee zullen zaken worden gemeten als de motorische en cognitieve functies en het slaapritme. Via de data hopen de onderzoekers een betere behandelmethode voor Parkinson-patiënten te kunnen ontwikkelen.

Zeven tot tien miljoen patiënten

IBM en Pfizer melden dat het onderzoek op korte termijn in de klinische testfase zal belanden. Voordat het zover is, zullen de bedrijven om tafel gaan zitten met onder meer patiëntenorganisaties, medisch specialisten, wetenschappers en advocaten om input te krijgen op het onderzoek. In de Verenigde Staten worden jaarlijks zo’n 60,000 gediagnosticeerd met Parkinson. Volgens de Parkinson’s Disease Foundation zijn er wereldwijd naar schatting zeven tot tien miljoen mensen getroffen door de ziekte.

IBM legt zich in toenemende mate toe op data analytics voor de gezondheidszorg. In februari maakte het Amerikaanse bedrijf nog bekend Truven Health Analytics in te lijven voor 2,6 miljard dollar. Truven Health Analytics is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van healthcare data. IBM voegt de data van Truven toe aan zijn Watson Health Cloud. IBM nam eerder al de ehealth-bedrijven Merge Healthcare, Explorys en Phyte over.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen