Search
Close this search box.
Search

Innovatieve oplossingen voor thuis- en ouderenzorg gezocht

Startups die werken aan innovatieve oplossingen voor de thuis- en ouderenzorg worden opgeroepen om deel te nemen de ‘Digitaal Cruciaal’ pitch-competitie van Actiz en de vereniging voor zorgtechnologie WDTM. De initiatiefnemers willen hiermee de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg gaan versnellen. De competitie vindt plaats tijdens de Zorg & ICT Beurs op 16 juni. Startups die in aanmerking komen kunnen zich tot 1 juni aanmelden.

Voor het toekomstbestendig maken, en bereikbaar houden, van de thuis- en ouderenzorg is verder innoveren en digitaliseren cruciaal. ActiZ is van mening dat deze innovatie, die wel al in gang gezet is, niet snel genoeg gaat. Daarom zijn zij, samen met WDTM, een zoektocht begonnen naar innovatieve startups. Zo willen zij de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg helpen versnellen.

Innovatieve oplossingen thuis- en ouderenzorg

Startups die innovatieve oplossingen ontwikkeld hebben, of daar mee bezig zijn, voor de thuis- en ouderenzorg, worden opgeroepen zich aan te melden voor de ‘Digitaal Cruciaal’ pitch-competitie. Zij maken kans op de ActiZ-WDTM Innovatieprijs. Die biedt de startup de kans om gebruik te maken van drie maanden begeleiding en een rijk netwerk om de startup verder te brengen.

Om als startup te kunnen deelnemen moet deze voldoen aan de volgende eisen:

  • Het moeten een veelbelovende startup zijn die een duidelijke focus heeft op de thuis- en ouderenzorg.
  • De innovatie van de startup mag niet ouder zijn dan drie jaar (2019) en de startup dient uit ten minste twee co-founders te bestaan.
  • De omzet van de startup over het jaar 2021 mag niet meer bedragen dan 200.000 euro.

Selectie en aanmelden

Tijdens de selectie en jurering van zal de focus liggen op de impact die de innovatieve oplossingen van de aangemelde startups hebben op het zorgproces. Hierbij wordt niet alleen naar het besparen van tijd of kosten gekeken, maar ook naar elementen zoals het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, het verlichten van het werk van de zorgmedewerkers of het verhogen van het werkplezier.

Startups kunnen zich tot en met 1 juni 2022 17.00 uur aanmelden. Daarvoor moet zij de pitch-presentatie en een ingevulde vragenlijst te sturen naar zorgenictbeurs@actiz.nl, onder vermelding van ‘Pitch-competitie’. Startups krijgen uiterlijk 7 juni bericht of zij mogen deelnemen.

In maart organiseerde ActiZ ook een webinar over innovatie in de ouderenzorg. Daaruit bleek dat Japan op het gebied van innovatieve zorg al een stuk verder is dan wij hier in Nederland. Dat komt niet alleen doordat dit land een beter klimaat heeft voor zorginnovatie, maar ook omdat Japanners, ook de ouderen, technologie meer waarderen en omarmen.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?