Intensieve samenwerking NICTIZ en ICT&health

11 februari 2016
Collaboration_1
Innovatie
Nieuws
Voor een goede en efficiënte zorg, is interoperabiliteit belangrijk: informatie moet eenduidig worden vastgelegd en uitgewisseld. In de zorg zijn veel verschillende disciplines werkzaam. Ook opereren er veel zelfstandig werkende organisaties, wat dat soms lastig maakt.  Dit kan verbeteren door op een juiste manier ICT in te zetten.

De mogelijkheden van ICT nemen bovendien exponentieel toe en bieden volop kansen. De Stichting ondersteunt daarom het zorgveld zoveel mogelijk bij het benutten van ICT. Nictiz streeft ernaar de zorg beter te maken door betere informatie en op die manier de kwaliteit van en efficiëntie binnen de zorg te verbeteren.

ICT&health heeft dezelfde focus en zet hiervoor met succes haar magazine, website en social media kanalen in. ICT&health zoekt ook uitdrukkelijk de samenwerking met derden op om opschaling van ICT, technologie en de innovaties in de zorg mogelijk te maken.

NICTIZ ziet ICT&health als zeer geschikte partner om deze informatie naar de zorgsector te brengen. ICT&health heeft als enige platform in de zorgsector de kanteling van de markt als focus.

Over Nictiz

Stichting Nictiz is het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth. Nictiz gelooft dat als zorgverleners sneller, veilig en makkelijk over de juiste informatie beschikken, de zorg beter wordt. Nictiz wordt vrijwel volledig gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. www.nictiz.nl

Over ICT&health

ICT&health informeert over technologische ontwikkelingen en Innovaties in de zorg. Het platform zoekt daarbij de discussie op. Want opschaling met technologie lukt alleen als de gebruikers het eerst begrijpen en vervolgens ook in de praktijk kunnen implementeren. ICT&health neemt daarbij een unieke positie in. Want geen ander medium heeft deze kanteling van de zorgsector als focus. www.icthealth.nl